Propellerheads с диджей сет на “Spirit of Burgas”

|
До “Spirit of Burgas” остават последни десетина дни, а програмата на фестивала продължава да набъбва с нови интересни имена. Едно ново попълнение във втората вечер се озовава в лайн-ъпа на основната сцена непосредствено след хедлайнерите Fun Lovin` Criminals.
Ако си падате по електро брейкбийт, британският майстор на тази свежа вълна в съвременната електроника Уил Уайт (Propellerheads DJ Set) със сигурност е вашият човек!
Във втората вечер (15 август) на музикалния фестивал „СПирит ъф Бургас" той ще излезе на главната сцена непосредствено след хедлайнерите Fun Lovin` Criminals.
Син на барабанист, Уил Уайт хваща за първи път палки в ръцете си на 5-годишна възраст. Оттогава никога не се е разделял с тях. Докато растял и пробвал уменията си на барабанист в различни банди, прозрял същинското значение на думичката „фънк”. А към средата на 90-те осъзнал, че не е нужно да пълниш сцената с много хора с различни инструменти, защото работата на четирима всъщност може да се върши от двама, благодарение на новото поколение инструменти-машини-за-звуци. Днес Уил е навъртял хиляди километри околосветски обиколки, заради интереса към неговите диджей сетове. След всяка една изява в клуб или на голямо музикално събитие, каквото е “Spirit of Burgas”, британският електро брейк-бийтър се прибира у дома и се съсредоточава върху правене на музика и ремиксиране. Засега опитът му е най-вече в музиката за филми и телевизия, но скоро се очаква да извади от студиото си дебютен авторски албум.
Загрейте с малко музика от Уил Уайт на www.myspace.com/willpropz.
Билетите за фестивала се продават в мрежата на Евентим. Билет за един ден от фестивала е на цена 40 лв., тридневните билети са на цена от 100 лв. На входа на фестивала цените ще са съответно 50 и 120 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *