SM&RT пиана на свобода из града

|
Смятате ли, че класическата музика е сложна, неразбираема и скучна? Помислете пак! Културна организация Модо представя новия си проект – първото издание на SM&RT: Музика със субтитри и изкуство. SM&RT е 11-дневен фестивал в Централен военен клуб от 12 до 22 май 2012 под патронажа на министъра на отбраната г-н Аню Ангелов.

Фестивалът ще се състои от ежедневни класически концерти със субтитри. Той ще включва и концерти на възглавници, предконцертни разговори, арт работилници за деца, музикантски срещи, паркова инсталация със стари пиана, оригинално опаковани от изявени български визуални артисти.
По съвместна инициатива на организаторите на фестивала от Галерия Модо и Сдружение Трансформатори в 11 знакови обществени пространства ще бъдат разположени 11 пиана. Пианата ще бъдат свободно достъпни и на тях може да посвири всеки столичанин решил да сподели емоция и красота със своите съграждани.
С цел създаване на неповторима артистична атмосфера екип на Сдружение Трансформатори се заема с организиране на мащабна арт инсталация, като кани 11 млади утвърдени творци които да преобразят 11-те пиана.
Водещата концепция е синтез между градска среда, музика и приложни изкуства.
Тази инициатива се стреми от една страна подари на гражданите незабравими емоции посредством музика и съвременно изкуство, и от друга да подпомогне изграждането на артистичен, модерен и европейски облик на столицата.
Пианата ще бъдат поставени в 11 от най обичаните и посещавани софийски градини и площади: пл. "Света Неделя", градската градина пред СГХГ, градинката Чайка (на ъгъла на ул. Раковски и Гурко), пред Руската църква, пред НХА, пред Националната библиотека, Докторска градинка, парка Заимов, градинката на ул. Цар Иван Асен, до езерото Ариана и в Южния парк.
Пианата ще бъдат по местата си от 3 до 22 май 2012.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *