Stereo MC`s с концерт в София през ноември

|
За трети път на живо в България, с чисто нов албум и разбиващо шоу, идват Стерео Ем Сиз.
В края на юли 2008 г. излезе последният студиен албум на Стерео Ем Сиз - "Double Bubble”, който с основание се нарежда сред най-добрите музикални продукти за тази година. Албумът съдържа 16 парчета, заредени с типичното за групата денс настроение, в стил вариращ от фънк, през инди-кросоувър ритми до етно-електроника. Любопитен факт е, че в албума като гост музикант участва 19-годишният рапър от Гана Тик Так, известен с хитовете си "Beware of Dogs" и "Kangaroo" от 2007 г.
 
Групата вече стартира европейското си турне, за да промотира най-новия си албум. Първата дата от него беше на 5 септември в Isle Of Wight, а последната потвърдена засега е 20 декември в Шефийлд, Великобритания. В рамките на това турне е и концертът у нас на 11 ноември (вторник), 20:00ч. в зала Фестивална.
Първите 500 билета за концерта са на промоционална цена от 20 лева, а след тяхното изчерпване цените ще са 30 лв. на предварителна продажба и 40 лв. в деня на концерта. От 18 септември билетите могат да бъдат закупени от билетните центрове на НДК и денс център "Син сити", онлайн на адрес www.ticketpro.bg, касите на Тикетпро и неговите партньори, както и от музикалните магазини в страната.
 
Предстоящият концерт на Стерео Ем Сиз в зала Фестивална, организиран от "София мюзик ентерпрайсис" ще бъде третият у нас за последните няколко години. През 2002 г. те бяха голямата сенцация на летния музикален фестивал “Арена Музика”, а три години по-късно направиха разбиващо шоу в столичната зала Фестивална.
 
Стерео Ем Сиз е изключително успешен музикален проект, роден в най-ранните години на навлизането на ейсид-хаус вълната в музиката. 1990 г. бележи старта на тяхната звездна кариера с издаването на сингъла “Elevate my mind”, който се превръща в първия британски рап сингъл в историята на музиката, покорил американските класации. Не след дълго се появява и албумът “Supernatural” и световно турне, което популяризира музиката им в световен мащаб. Само година по-късно Стерео Ем Сиз се завръщат в студиото, за да запишат един от своите най-големи хитове “Connected”, който разбива световните класации и се нарежда в челните позиции, редом до звездни имена като Ю Ту, Хепи Мандейс и Пъблик Енеми. Това е първият от поредицата големи хитове, благодарение на които групата се превръща в една от музикалните икони на 90’те. Името Стерео Ем Сиз вече окончателно е наложено сред лидерите на световната хип-хоп сцена. През 2001 г. излиза поредния сензационен албум на групата “Deep Down & Dirty”, който съвсем убедително оправдава дъгото му очакване. Две години по-късно Стерео Ем Сиз основават собствен лейбъл – “Графити Рекордингс”, който преди няколко месеца издаде и най-новият им албум ”Paradise” - типичен фънки урбанистичен саунд, който придава на групата характерно уникално звучене. Нестандартният разчупен саунд на тяхната музика е зареден с много танцувално настроение и магнетична енергия.
 

По материали на София мюзик ентерпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *