Vintage Festival ще върне почитателите към естетиката от 40-те и 50-те

|

На 29 и 30 ноември посланиците на винтидж културата ще обединят сили, за да осъществят първия Vintage Festival – празник за всички любители на музиката и духа от времето на Ендрюс Систърс и Елвис Пресли. Сентиментал Суингърс, заедно с онлайн портала www.Rockabilly.bg подготвят едно силно преживяване за публиката, в което централно място заема истинското забавление.


На 29 ноември Сентиментал Суингърс ще отпразнуват и третия си рожден ден. В компанията на техните музикални кавалери от Михаил Йосифов Секстет, под мотото “Swing The Birthday: Back to 40s”, Вера, Деси и Рони ще превърнат Sofia Live Club в пространство от златната ера на суинга. Точно в 22:00 професионалистите от Lindyhop.bg ще предложат на публиката един специален урок, с който ще я пренесат във времето на танца по двойки - неотменна част от всяка шумна забава в американските клубове и салони през 40-те и 50-те.


Диджеите от The Smugglers Collective ще изненадат отново присъстващите с тематичната си селекция преди появата на Вера, Деси и Рони, а в 23:00 на сцената ще се присъединят суинг дамите от Сентиментал Суингърс. За своя трети рожден ден те ще споделят с гостите в клуба новия си сингъл „Циганско лято“, който е създаден специално за вечерта. 

Новата песен, която всеки присъстващ в Sofia Live Club ще си тананика след края на концерта, е по текст на Златна Костова – скъп приятел на Сентиментал Суингърс, изключителен преводач и изтънчен поет и журналист. Музиката в „Циганско лято“ е на Михаил Йосифов, а в празничната вечер първото изпълнение на песента ще бъде съпътствано от видеото към нея с кадри, които са заснети в последните слънчеви дни от истинското циганско лято в края на октомври.

Вторият ден от Vintage Festival е посветен на класиците в рокендрол и рокабили културата. На 30 ноември денят и нощта в столичния клуб Mixtape 5 ще бъдат изпълнени с духа и атмосфертата на 50-те и с музиката на Elvis, Eddie Cochran, Johnny Cash.  Винтидж съботата на ноември ще предложи уникални изживявания: демонстрация на бръснене с класически бръснач, хот-род пийнстрайпинг, прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, уъркшопи по pin-up грим и характерния танц за рокабили културата 50's Rockabilly. 

Специалнo за събитието от Англия и Гърция пристигат рокабили групите Breathles и The Rocker Covers.

Breathless са създадени през 2003 г. в Гърция.  Групата има невероятно сценично присъствие, а стилът им е комбинация от класическо 50's рокендрол звучене и Doo Wop, примесено с Neo-Rockabilly и Teddy Boy саунд. Eddie Cochran, Gene Vincent, Dion, Elvis, както и много авторски песни ще са част от предстоящия им.

The Rocker Covers - момчетата от Лондон  нашумяха с "big-boppin’ rockabilly" версиите си на Green Day, James Blunt, Beastie Boys, Kings of Leon, Ah-a, и в момента са истинска сензация в Европа. Ще чуете някои от любимите си съвременни песни в коренно променен „рокабили” аранжимент.

Ето какво още може да се види в наситената програма на ден 2 от Vintage Festival:

Back to the 50s show by Rockabilly.bg”: 

15:00    Прожекция на филма HORI SMOKU SAILOR JERRY , посветен на легендарния татуист

16:45  Изкуството на хот-род пйинстрайпинга - демонстрация на студио „Гаргамел”: аерография и реставрация

17:30   Уъркшоп по Pin-up грим. Професионалната гримьорка Бистра Кечеджиева ще покаже на дамите как да се гримират като pin-up момичетата от 50-те 

18:15  Демонстрация на класическо бръснене с бръснач. В тайните на изкуството на мъжкото бръснене ще ни посвети Димо Калайджиев, познат ни и със смелите си пътешествия по света 

19:00 Уъркшоп, посветен на характерния танц за рокабили културата 50's Rockabilly Jive. За демонстрацията му специално от Гърция са поканени танцовите инструктори от JITTERBUGS SKG. Lindyhop.bg пък ще направят демонстрация на динамичното boogie woogie. 

20:00  DJ set - Rockabilly.bg & Haris Granis (The Bullets). Haris Granis ни е познат като китарист на легендарната гръцка рокабили група The Bullets. Заедно с Rockabilly.bg ще подгреят подобаващо предстоящите концерти 

21.30  Концерт на Breathles и The Rocker Covers   

През целия ден с отваряне на врати в 15:00 часа очаквайте в клуб Mixtape 5 още:

- Предколеден винтидж базар, който ще представи над 15 български творци и артисти, предлагащи своите уникални изделия и предмети

- Pin-up бюти корнер, в който дамите ще могат да правят своите прически напълно безплатно

- Рокабили татуировки от  „ROCK n ROUTE”- Tattoo, Piercing’n’Nails Care Studio“ 

Цени на билетите: 

Ден 1:

-          9 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

-          12 лв. на място в Sofia Live Club

Ден 2:

-          15 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

-          18 лв. на място в club Mixtape 5

Комбиниран билет Ден 1 и Ден 2: 

-          20лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

-          25 лв. на място в Sofia Live Club 

Танци, циганско лято, грим и музика, непознаваща граници – това очаква всички търсачи на истинско забавление по време на Vintage Festival на 29 и 30 ноември!

По материали на организаторите


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *