Wu-Tang и Soulfly с концерти в София през февруари

|
Рап легендата Kрайст Берър пристига в София за специално участие в концерта на Wu-Tang Killa Beez в зала “Христо Ботев” на 14 февруари.
Той ще замести Bronze Nazareth и Blue Raspberry, които няма да участват в европейското турне на Wu-Tang Killa Beez и така сцената ще излязат Cilvaringz (Wu-Tang/RZA Productions), Beretta 9 & Shogun Assasson (Killarmy), DJ Sueside (Wu-Tang Clan/RZA`S DJ), Shabazz The Disciple (Gravediggaz), Christ Bearer of Northstar (Wu-Tang/RZA Productions) и Barracuda (RZA - Birth Of A Prince).
Wu-Tang Killa Beez са част от Wu-Tang Clan. Музикантите от Wu-Tang Killa Beez, които идват в България са представители на второто поколение на семейството и членове на различни формации, част от Wu-Tang Killa Beez. Beretta 9 и Shogun Assasson са членове на Killarmy, Shabazz The Disciple – на Gravediggaz, Christ Bearer е част от дуото Northstar, DJ Sueside работи с RZA и Wu-Tang Clan, Barracuda участва в албум на RZA. През 1998 Wu-Tang Killa Beez издават компилацията “The Swarm” (Роякът) – в която участват голяма част от първите Wu членове на Killarmy и някои други формации. През 2000 излиза втора част на компилацията – “The Sting” (Жилото).
Самият Wu-Tang Clan е сдружение на хип-хоп музиканти и има няколко аспекта, които го превръщат не само в култ, но и в явление в шоу бизнеса. Едната страна на клана е концепцията и идеологията, която е в основата на създаването му, а другата – икономическата – кланът притежава лейбъли, звукозаписни студиа, собствена модна линия, видео игри и т.н. В края на 80те трима братовчеди - Принц Ракийм (бъдещия RZA), Джиниъз (GZA) и Юник Ейсън (Ol` Dirty Bastard) от Стейтън Айлънд – запалени по рап и кунг фу – решават да се опитат да пробият на рап сцената. Подписват договор с лейбъл и издават албум, с който обаче, не се случва нищо. Разочаровани, те решават, че трябва да направят нещо драстично и различно. Така стигат до идеята за възраждането на легендарния клан Wu-Tang. Още шестима талантливи рапъри и MC са привлечени – Raekwon, Method Man, Ghostface Killah, Inspektah Deck, U-God и Masta Killah. Първият албум става факт през 1993 – Enter the Wu-Tang/36 Chambers (Присъедини се към Wu-Tang/36 стаи), издаден от Loud Records. Критиката обявява албума за един от най-добрите рап албуми на всички времена (ако не и най-добрия). Албумът е продаден в почти два милиона копия, който дава възможност на всеки от членовете да подпише договори с лейбъли и да издаде соловите си проекти.
Концертът на Wu-Tang Killa Beez в София е част от европейско турне "Ten Year Anniversary Tour 2006" в чест на десет годишнината от раждането на Wu-Tang Killa Beez през 1996. Групата е подготвила и една изненада за феновете си - освен изброените, на сцената ще излезе и оше един МС от Wu Tang Killa Beez. Кой е той ще стане ясно по време на самия концерт. Подгряващите групи ще бъдат обявени допълнително.
Отново в зала “Христо Ботев” на 24 февруари Макс Кавалера и компания ще зарадват българските си фенове с поредния си концерт, част от "Dark Ages Tour 2006". “Соулфлай” идват за втори път в България по покана на DS Music и ще представи парчета от последния си албум (издаден у нас от "Вирджиния рекърдс"), както и класики от предишните албуми.
И за двата концерта билети се продават ексклузивно в мрежата на Тicketstream. Цената е 15 лв. за Wu Tang (18 лв. на касите на зала "Христо Ботев" в деня на концерта) и 18 лв. (22 лв. в деня на концерта)
 

По материали на DS MusicКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *