Актьорите от Столичния куклен театър играят благотворително „Снежната кралица“ на 13 декември

|
В дните преди Коледа Радио Magic FM, сайтът “Спаси, дари на...” и Фондация “Помощ за благотворителността в България” имат нова покана за участие в дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!" в подкрепа на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.

Най-светлият християнски празник е чудесно време да помислим за тези, които имат нужда от помощ. Затова и Столичният куклен театър се присъединява към благотворителната инициатива.
Във вторник, 13 декември, актьорите от театъра ще представят незабравимия и обичан от деца и възрастни спектакъл “Снежната кралица” по приказката на Ханс Кристиан Андерсен, като средствата от продадените билети ще бъдат дарени изцяло в полза на кампанията.

"Снежната кралица" е приказка за обичта и приятелството, за доброто и злото, за разума и силата на чуствата. Вълшебната история на Кай и Герда ще пренесе малките зрители в удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си.

Актьорите Галя Савова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Елза Лалева, Христо Димитров и Цветослава Симеонова ще играят благотворително за малките пациенти на Детската онкохематологична болница.
Спектакълът „Снежната кралица“ е по драматизация, адаптация и режисура на Иван Райков, сценограф и автор на куклите е Свила Величкова, а музиката е създадена от Владимир Джамбазов.

Билетите за спектакъла са на цена от 5 лева и могат да бъдат закупени от касата на Столичния куклен театър на ул. "Ген. Гурко" 14.
Благотворителната постановка на „Снежната каралица“ е на 13 декември, вторник, от 17 часа в Салона на Столичния куклен театър на ул. "Ген. Гурко" 14.

***

За инициативата „Приказка без край...Чудото си ти!“:
„Приказка без край... Чудото си ти!“ е дарителска инициатива на Радио Magic FM в помощ на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София (sbaldohz.com). В СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания в София се лекуват около 70% от онкоболните деца в България. Екипът на болницата се стреми да осигурява на малките си пациенти лечение без компромиси, каквото биха получили в големите европейски клиники, но за да успеят в благородното си начинание медиците имат нужда от модерна специализирана апаратура.
Целта на кампанията “Приказка без край... Чудото си ти!” е да бъдат събрани средства за закупуване на диагностична апаратура в отделението за костномозъчни трансплантации (апарат за клетъчна фереза, флоуцитометър за клетъчна диференциация), както и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени заболявания, лабораторно оборудване (апаратура за дълбоко замразяване, центрофуга-замразител, съдове за транспорт на течен азот), запаметяващ 6-канален електрокардиограф, монитори, консумативи и медикаменти.

Можете да се присъедините към дарителската кампания и да подкрепите децата в нужда, като изпратите sms с текст DMS Magic на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-Tel) срещу 1.20 лв. с ДДС.

 

По материали на организаторите

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *