Акценти в последната седмица на Международен музикален фестивал Античен театър Пловдив`2010

|
През последната фестивална седмица предстоят спектаклите на балета „Спящата красавица” от П. И. Чайковски (27 юни), операта „Аида” от Джузепе Верди (29 юни) и Оперетно-балетната галавечер на 1 юли, с която ще бъде закрит 24-я Международен музикален фестивал Античен театър Пловдив`2010. Начало на спектаклите 21.15 часа, Античен театър-Пловдив.

Балетът „Спящата красавица” бе допълнително включен в програмата на фестивала поради големия зрителски интерес. Балетният спектакъл на „Спящата красавица” е първата успешна премиера на балета на ОФД Пловдив през този сезон с участието на звездите на Националния балет Веса Тонова (Аврора), Марта Петкова(Фея Люляк) и Трифон Митев (Принц Дезире), които ще танцуват и на 27 юни. Силвия Томова ще видим в ролята на Карабос.

Новата постановка на операта „Аида”, с която ОФД Пловдив гостува през пролетта в Белгия и Хлоландия, за първи път бе представена в Пловдив на сцената на Античния театър на 29 май. На 29 юни пловдивчани и гостите на древния град отново ще бъдат очаровани от впечатляващата продукция на авторитетния международен творчески екип – немският режисьор Франк Берндт Готшалк и световноизвестните художници на декора и костюмите Карел Спанхак и Марит Ван дер Бургт. В ролята на Аида ще видим „гласът на десетилетието” Цветелина Василева. Ще й партнират Калуди Калудов (Радамес) и Елена Чавдарова-Иса (Амнерис). Диригент Григор Паликаров.

Оперетно-балетна галавечер ще сложи край на тазгодишното издание на фестивала. За първи път пловдивчанинът Владимир Ангелов ще постави в родния си град балетната миниатюра „Докосване” по музика на Сен Прю. Хореографът работи в САЩ и през последните години е постоянен гост-хореограф в продукциите на Вашингтонската опера с артистичен директор Пласидо Доминго. Балетната гала ще продължи и с участието на солистите на Националния балет Веса Тонова, Трифон Митев, Александър Александров, Кристина Чочанова, Никола Хаджитанев и балета на ОФД Пловдив. Избрани оперетни увертюри и арии са предвидени за почитателите на оперетата под диригентството на австрийския диригент Антъни Арморе.

Не пропускайте оставащите балетни и оперни събития от програмата на Международния музикален фестивал Античен театър Пловдив`2010.


Билети на касите на НДК-София, Концертна зала и на Централната каса в Пловдив.
On-line http//www.eventim.bg, http//www.ticketsbg.com, http//www.ticketstream.bgКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *