Алфавил, Харем и Дензъл с концерт в София

|
По случай 15-ия си рожден ден транспортната фирма "Юнион-Ивкони" организира за своите клиенти, приятели и партньори концерт, с учстието на звездите Алфавил, Харем и Дензъл. Предварително беше планирано и участието на диско легендите Бони Ем, но поради тежко белодробно заболяване на фронтмена Боби Фарел, то бе отменено. От българска страна в празничната вечер ще вземат участие Братя Мангасариян и балет Ем Денс.
Концертът по случай празничното събитие ще се състои в Зала 1 на НДК на 6 октомври (събота) от 19:30 часа. Наред с прекрасните изпълнения на звездните гости, ще има и томбола с множество интересни награди.
Организатор на събитието е София Мюзик Ентърпрайсис.
 
АЛФАВИЛ
С характерното си синтезаторно звучене и мелодични суперхитове, популярното немско трио "Алфавил" е една от емблемите на поп музиката на 80-те години на двадесети век. За своята 18 годишна кариера формацията създава уникална по рода си, завладяваща и неповторима музика, с която печели сърцата на милиони фенове по цял свят.
Суперуспехът на Алфавил идва през 1984г. след издаването на първия им разбиващ хит "Big In Japan", който покорява всички класации и носи на създателите си световен успех. Следват поредица от още суперхитове - "Red Rose", "Jerusalem", "Romeos", "Forever Young" и други.
През 1998 г. издават бокс сет от 8 диска, озаглавен "Dreamscape" и разпространяван само онлайн чрез официалния сайт на групата www.alphaville.de. Той включва неиздавани версии на най-популярните им хитове, както и колекция от нечувани досега проекти от най-ранните години на тяхната кариера.
 
ХАРЕМ
Харем е една от най-успешните и интересни групи в Турция за последните няколко години. Музиката им е уникален микс между раздвижени горещи ритми и модерни денс мотиви и носи на носи на групата невероятен успех както в Турция, така и в цяла Европа. Харем записват името си и в книгата на рекордите "Гинес" с пърформънс, който събра над 2500 перкусионисти на една сцена.
Харем е група от четирима музиканти, които свирят на класическа турска перкусия "дарбука", чиято разновидност е позната и в България под името тарамбука. Музиката на Харем е пълна със звуци от различни култури - анадолска, индийска, арабска и латиноамериканска, а горещите ритми, които те създават са примесени със силно денс и хаус влияние, както и някои турски и арабски мотиви като допълнителни мелодии. Синтезираните ориенталски мотиви и перфектно изпипаният електронен бекграунд превръщат музиката им в изтънчен и оригинален микс без аналог в световната музикална сцена.
Албумите на Харем са издадени в над 50 държави, а групата е правила коцерти в близо 25 страни. Музикантите имат съвместни проекти с утвърдени звезди от източна Европа като спечелилата Евровизия украинка Руслана (Dance With The Wolves), както и гръцката суперзвезда Деспина Ванди (Opa Opa, Gia). Групата направи и песен заедно с българския дует Каризма – Yurudum.
 
ДЕНЗЪЛ
Истинското име на Дензъл е Джоан Уаем. Дебютния си сингъл "Pump it up" записва в звукозаписната компания "N.E.W.S.", която помага песента да се изстреля на челни позиции във всички световни музикални класации. Той използва артистичния псевдоним Дензъл, заради любимия си актьор – Дензъл Уошингтън.
Хитовия сингъл "Pump it up", с който Дензъл става популярен, всъщност е римейк на песен на Black and White brothers. Издава го през 2003г. в тираж от само 300 копия, като допълнително пуска и ограничени количества от жълта плоча. Хората реагират положително на това оригинално хрумване и ‘Pump it up’ се превъща в един от най-пусканите сингъли по клубове и радиа не само в Европа, но и в цял свят. Светкавично бързо Дензъл става изключително търсен и канен на шоута в страни като Русия, Полша, Турция, Дания, Австрия, Швейцария, Италия, Холандия и дори САЩ. Само за една година той продава 100 000 копия на сингъла и е отличен с много музикални трофеи, сред които специалната музикална награда ЕСКА в Полша и MTV в Русия.
Сред изключително успешните парчета на Данзъл са "Pump It Up", "You Are All Of That", "Home again", ‘"Put Your Hands Up In The Air!", "My arms keep missing you" (съвместно с DJ F.R.A.N.K.) и ‘Jump’.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *