Арт панаир в Лондон представи творби за десетки милиона евро

|
За първи път в България ще бъде показано модерно и класическо изкуство, чиято стойност възлиза на няколко милиона евро. За повече от седмица престой в английската столица режисьорът Стилиян Иванов и операторът Мирослав Евдосиев заснеха най-значимите експонати от най-големият панаир за изкуства провеждащ се в Англия от 22 години - London Art Fair.
В продължение на една седмица над 120 от най-елитните британски и световни галерии и повече от 1000 автора представиха на близо 30 000 посетители от цял свят своите експозиции и нови произведения.
Заради световната криза отстъпките при закупуването на картини и инсталации достигна до 20%, като дневно се реализираха над 30 големи сделки.
По време на панаира се проведоха серии от форуми, в които чрез задълбочени дискусии с водещи експерти посетителите бяха насърчавани да споделят и обсъждат своите усещания за модерно изкуство.
Картини, фотографии, скулптори, колажи, инсталация и видео арт бяха показани в Панаира за изкуства в Лондон, който е основан през 1988 г. и вече няколко десетилетия впечатлява елита и артистичния свят във Великобритания. Изложението има за цел да представи съвременното и модерно изкуство и да обедини работата на старите творци и новите таланти.
Не само с емблематичните творби на тазгодишния London Art Fair ще бъдат запознати зрителите на tvart. Врати за младата българска телевизия за изкуство и туризъм отвори една от най-престижните галерии на острова - Национална портретна галерия. Часове наред екипи на tvart имаха възможността не само да документират невероятната вътрешна архитектура и подредба на колекцията, но и да заснемат в близък план и висока резолюция 100 от най-добрите творби, жест който се прави за първи път за български филмов екип.
Стотици творби на още десет галерии ще могат да се видят на фона на специално композирана за телевизията музика. От старта си преди 9 месеца tvart излъчва най-доброто от българските и световни галерии и музеи, фотография и етнография, архитектура и дизайн, под формата на 100 секундни видео клипове без гласови коментари и дикторски текстове. Освен в цифровите пакети на кабелните оператори, програмата може да бъде гледана и в интернет на адрес tvart.info


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *