Бургас посреща Никулден като през 30-те години на миналия век

|
Емблематични за Бургас места от 30-те и 40-те години на миналия век, като Офицерския клуб, Старата поща и Туристическото дружество, ще оживеят за празника на града – 6 декември, Никулден.
В малкото ретро градче „Бургазъ“, което ще бъде разположено в градинката до Общината, ще има още Бръснарница, Арменско кафене, Ваксаджийница, Фот
о студио, Салон за прически и разкрасяване, пазар за стоки /актуални през 30-те години/ и други атракции.

Автентичната атмосфера ще допълнят елегантни дами и господа, облечени по последна за времето си мода, а празничното настроение ще поддържат два духови оркестъра.

В ретро градчето ще има указателни табели и актуални обяви за услуги и стоки.

Бургазлии и гостите на града ще имат уникалната възможност „да върнат времето назад“ и да си направят семейна снимка, предрешени с дрехи от скрина на прабаба си и дядо си.

Навръх празника ще излезе от печат и вторият брой на „Бургаски Вестникъ“, издаван от Община Бургас. В него, освен радващите се на огромен интерес рибни рецепти, ще има и автентична рецепта за приготвяне на лимонада, атрактивна фотосесия от морския бряг, вълнуващи и колоритни  рибарски истории , важни обявления и забавни статии с ретро привкус.

Гостите на празника ще могат да се научат да правят и моряшки възли, докато обикалят ретро градчето.

Община Бургас е приготвила още много изненади, които ще зарадват жителите на града на Никулден. Всяка от тях ще бъде обявявана с приближаването на празника.

По материали на община Бургас


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *