Български успех на Световната купа за професионалисти „Латиноамерикански танци” в Москва

|
Най-добрата българска танцова двойка в латиноамериканските танци Ивайло Тончев – Елена Зарницина зае място в първата десятка на 15-то издание на Световната купа за професионалисти – Латиноамерикански танци в Москва.

Купа „Кремъл 2009” е кръг от турнирите за „Големия Шлем” на WDC (World Dance Council – Световен танцов съвет). Той се провежда под патронажа на Президентството на Русия, кмета на Москва, Министерството на спорта и туризма на Русия и Националния олимпийски комитет на Русия.

Започнал успешната си спортна кариера от Бургас, станал шампион на България, Ивайло Тончев достига най-големия си успех като аматьор с Катя Лапаева – 7-о място в световната ранглиста за аматьори. От 7 години той е в жестока ежедневна конкуренция с най-великите професионалисти от танцовия свят. От началото на 2009 г. е с партньорка Елена Зарницина и резултатите им са изумителни! 9-о място в Купа „Кремъл 2009” е много сериозна заявка за успех на световното и на „Grand Masters” в Инсбрук (Австрия) още този месец!

За първи път в историята на турнира в Москва в състава на съдийската комисия е поканен представител от България. Това е многократния шампион на България, вицепрезидент на Българската професионална танцова асоциация и президент на Танцова академия „Бургас” Илия Михов. Това е второто състезание от подобен ранг след най-големия турнир в Азия – Токио, в което Михов съдийства и безспорно е огромно професионално признание за доброто име и авторитет, извоювани от бургазлията след 30-годишна кариера в спортните танци.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *