Вълнуващ концерт на Татяна Йотова

|
В поредицата „Поети с китара” на столичното читалище „Николай Хайтов” на 14 март със свой самостоятелен концерт се представи поетесата от Айтос Татяна Йотова. В продължение на час и половина Таня пя и свири на китара, чете стихове от новата си стихосбирка „Веднъж ще ти се случа” и изпълни на синбек песни от своя последен (засега) диск „Закъсняла молитва”.
Водещият Димитър Христов представи Таня като една от най-талантливите изпълнителки на авторски песни в движението на българските бардове – авторка на 10 поетични книги, от които три за деца, лауреат на Софийски вечери на авторската песен, изнесла стотици концерти и участвала във всички фестивали на авторската песен в България, на които е награждавана нееднократно.
Сред присъстващите бе и известният композитор и айтоски зет, както се оказа, Хайгашод Агасян. Той поздрави сърдечно своята съседка по улица в Айтос Таня и пожела успех на диска и на новата й книга. Като професионален музикант той даде висока оценка на музиката, която Таня пише, и я похвали за постигнатото единство между словото и мелодията. По някои от детските стихове на Таня Хайгашод Агасян е написал и песни, една от които – „Три вълшебни думи” - се изучава в училищата.
Славимир Генчев – един от основателите на бардовското движение и на първия фестивал „Поетични струни” в Харманли, сподели, че като автор Таня има зад себе си истинско творческо дело и допълни в тази връзка, че тя е написала и няколко успешни пиеси като „Ключ”, играна с успех от любителски театрален състав в Айтос, Бургас, Пловдив и други градове, като в ролята на главната героиня се превъплъщава самата авторка. В спектакъла тя изпълнява на същата бяла китара и няколко авторски песни. Провокирана по този начин, Таня изпя и едноименната песен от пиесата.
Редакторката на книгата Христина Миразчийска – представител на „Ню медиа груп”, издател на стихосбирката, също пожела успех на книгата и сподели какво удоволствие е била работата й върху нея.
Публиката от приятели, близки, бивши ученици и почитатели на Таня и на изпятата поезия не усети как измина този час и половина, изпълнен с поезия, музика и артистично присъствие, след който поетесата раздаде десетки автографи на всички, изчакали търпеливо своя ред, и получи много поздравления и цветя.
Настоятелство на народно читалище „Николай Хайтов” - София


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *