Групи отказват участие в “Градът и аз” заради некоректно отношение

|
След като група Rampart съобщиха, че се отказват от участието си в столичния фестивал "Градът и аз", организиран на 14 и 15 септември от Фондация Български рок, научихме, че още няколко групи няма да свирят на събитието.
Причините са същите като тези, посочени по-рано - освен че свирят за нулев хонорар, от групите се изисква да заплатят използването на инструменти или да предоставят свои безплатно. Със сигурност на 15-и от участниците няма да се качат на сцена "Фронтеро" и "Hardduck".
За голямо съжаление явно българската концертна култура изостава много, когато става дума именно за родни групи и фестивали, особено от страна на някои организатори. Некоректното и непрофесионално отношение към доказали се и прохождащи банди определено е последното, от което се нуждае нашата музикална сцена, за която всички непрекъснато обясняват в какво лошо положение е. Достатъчно е, че прогнозата за двата дни е дъжд, та да се прогонят и неуплашилите се от времето слушащи и поддържащи българската музика с подобен род неприятни ситуации.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *