„Джаз за деца“ дава началото на четвъртия международен фестивал “Джаз форум Стара Загора”

|


За четвърта поредна година начало на фестивалната седмица в Стара Загора дават концертите „Джаз за деца“.  С тях по традиция започват музикалните празници „Джаз форум Стара Загора“. На 8, 9 и 10 юни от 11.00 часа в парк „Пети октомври“ деца и възрастни ще могат да посвирят и пеят заедно с професионалните музиканти и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни.

На същите дати от 17 ч. във фоайето на IV етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ киноекспертът и джазов певец Цветомир Цанков ще представи лекторията „Джазът и операта в киното“. Ще видим редките ленти „Опера за три гроша“ (1931) по операта на Курт Вайл и Бертолд Брехт , екранизация на „Порги и Бес“ (1959) на Ото Преминджър със Сидни Поатие и Дороти Дендридж и мюзикъла „High Society“ по музика на Коул Портър и с участието на Грейс Кели, Луис Армстронг и Франк Синатра. Кинолекторията отбелязва 100-годишнините на Синатра и Били Холидей с редки кадри, документирали някои от най-ярките им сценични изяви.

Проявите са част от предфестивалната програма на „Джаз форум Стара Загора“, който започва в четвъртък.

„Джаз форум Стара Загора“ се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“. Всички събития са безплатни за публиката благодарение на специалната подкрепа на фондация „Америка за България“ и „Контур Глобал“. И тази година събитието ще се случи сред естествения декор на античния форум „Августа Траяна“.


Новини и информация за предстоящите събития търсете:


Официален сайт на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum/


Официална Фейсбук страница https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora .


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *