Дискусия: Индустриални сгради, скейтборд и култура в градската среда

|
На 2 ноември 2012 г. в +Това от 17.00 ч. група млади ентусиасти, работещи в сферата на културата, с подкрепата на Българската скейтборд федерация, организират отворена презентация и дискусия за обновяването и развитието на градската среда, с акцент върху индустриалните сгради и начините, по които спортът и културата могат да ги оживят.

Събитието се организира с подкрепата на Българската Скейтборд Федерация с председател Борис Атанасов, Ротари клуб Gilze-Rijen en Dongevallei-Холандия, Посолството на Кралство Холандия в България и Converse.

Ще се дискутират темите:

- Как да облагородим градските пространства с помощта на спорта, културата и изкуството? 

- Как да намерим нова функционалност на старите индустриални сгради в София, като ги направим обект на културно предприемачество?

Холандският опит ще бъде представен от Боб Кареелс и Ханс Даниел ван Дорсен, основатели на The Hall Of Fame в Тилбург, Холандия (http://www.hall-fame.nl) - мултифункционално пространство за изкуство, спорт и предприемачество.На събитието ще присъстват представители на Столична община, скейтборд общността в гр. София, архитекти, неправителствени организации, работещи в сферата на културата и спорта, и медии.

Организаторите на дискусията се надяват тя да даде началото на разработването на проект за закрит скейт и арт център в индустриална сграда в София. Също така, събитието има за цел да доведе до създаване на връзки и съвместни бъдещи инициативи между българското и холандското скейтборд общество – едно от най-развитите в Европа.

 Организатори: 

Калина Петкова

Калина е завършила „Културология” в Германия и „Мениджмънт в творческите индустрии” в Kingston University - Лондон. Работила е над редица културни и творчески проекти и се интересува от социалната страна на предприемачеството, градска култура и връзката между творчество и бизнес. В момента Калина работи и живее в Лондон.

 Яница Владимирова

Яница е завършила специалност „История” в Софийския университет, като междувременно специализира „Реклама”. През последните години се занимава с комуникации и реклама. Работила е в Лондон като онлайн маркетинг асистент в модна компания. Отскоро е отново в София, като едно от основните й начинания ще бъде организирането и реализацията на проекти, които имат културна и социална полза за обществото.

*** За участие се регистрирайте на: http://halloffamesofia.eventbrite.com/ и носете потвърждението или билета.*** 

 По информация на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *