За 9-а година ще бъде връчена награда за късометражно кино на София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey

|
Остават 2 седмици до крайния срок за участие в ежегодния – девети по ред – български конкурс за късометражно кино Jameson Short Film Award. Традиционно, той се провежда в рамките на Международния София Филм Фест. Наградата за победителя е 6 000 евро и авторска статуетка, предоставени от Jameson Irish Whiskey.

За селекцията на 12-те най-добри кратки филма отговаря жури от утвърдени български кино творци от новата генерация. Комисията е 5-членна в състав режисьорите Весела Данчева („Анна Блуме”) и Виктор Чучков („Тилт”), актьора Ованес Торосян („Източни пиеси”, „Тилт”), оператора Антон Бакарски („Лов на дребни хищници”) и Николай Василев - режисьора на филма-победител от 2010. В началото на февруари те ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на София Филм Фест ще посочи победителя.

До 20 януари очакваме филмите, които ще се състезават през 2011 година. Късометражните творби трябва да са с над 50% българско финансиране, да са заснети след 1 януари 2010 година и да отговарят на регламента на конкурса. Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в офиса на София Филм Фест - 16 етаж на административната сграда на НДК.
 

По материали на София Филм ФестКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *