Атрактивна селекция на заглавия предлага издателство “Бард” през юни, прочетете и откъси

|

По книжарниците вече можете да намерите световния бестселър, романа "Чудо" на Ар Джей Паласио (прочетете откъс).


„Няма да описвам как изглеждам. Убеден съм, че както и да си ме представяш, в действителност е много, много по-лошо.“ 

Оги (Огъст Пулман) е роден с лицева аномалия, поради което не тръгва на училище като останалите деца... но идва време и за това и той трябва да тръгне в пети клас в училището Бийчът Преп, а ако си спомняте детството си, ако сте минали по този път съвсем наскоро или минавате по него сега, знаете колко е труден този период. Проблемът е, че Оги е едно обикновено дете с необикновено лице. Но дали ще успее да убеди съучениците си, че въпреки външния си вид е като тях?

Ар Джей Паласио е написала една истинска съвременна класика – забавна, вдъхновяваща, много човешка и трогателна книга, която няма да оставите, докато не стигнете до края, която ще ви се иска да подадете на човека до вас, за която ще разкажете на другите и която ще помните завинаги. 

  • Носител на наградата „Waterstone” за най-добра детска книга за 2012 г.

  • Носител на наградата на „Ню Йорк Таймс” за 2012 г.

  • Носител на наградите на Американската асоциация на книгоразпространителите „Е. Б. Уайт” за най-добра детска книга за 2012 г. 


Ар Джей Паласио е графична дизайнерка, писането й е хоби. Живее в Ню Йорк със съпруга си, двете си деца и с кучето Мечо. „Чудо” е нейният първи роман. Избрана сред стоте най-популярни личности за 2012 г. в класацията на вестник “Таймс”. 

Една красива, забавна и на моменти доста тъжна история за тихата сила на преображението. "Уолстрийт Джърнъл".

Богата, запомняща се книга. Оги и приятелите му са сърцето и духът на „Чудо”, а Паласио успява да улови с поразително умение мислите и чувствата на всички деца – на момичета и момчета, на петокласници и на по-големи. "Ню Йорк Таймс"

„Чудо” докосва сърцето по най-неочаквания и жизнеутвърждаващ начин,  Огъст Пулман е дете, което всеки ще помни завинаги. Направете си една услуга – прочетете тази книга, за да направите живота си малко по-добър. Николас Спарк, автор на „Тетрадката”

Американската класика, от която струи очарованието, колоритът и искреността на юга, - "Пържени зелени домати" от Фани Флаг също можете да откриете вече по книжарниците (прочетете откъс).

В кафене Уисъл Стоп не връщат никого, дори да не може да си плати, и с южняшко гостоприемство посрещат многобройни ексцентрични образи, отбили се за кафе, бисквити, кюфтетата на Големия Джордж и да разменят някоя клюка за едно загадъчно убийство. Място, където хората не се страхували да бъдат каквито са.

Една неустоимо увлекателна история, изпълнена с невероятно смешни случки, трагедии и силни образи. Пържени зелени домати ни предлага късче от американския живот от времена, които отдавна са отминали, но никога няма да бъдат забравени благодарение на Иджи, Рут и множество други колоритни образи, които пируват с любов, смях и най-вкусните пържени зелени домати в целия Юг.

От 17 юни можете да намерите и есетата на Умберто Еко "Да сътворим врага и други писания по случайни поводи". (прочетете откъс)


Истинското заглавие на този сборник трябваше да е неговото подзаглавие, тоест Писания по случайни поводи.

До окончателния избор на заглавието се стигна след основателното безпокойство на издателя, че едно толкова помпозно скромно заглавие няма да привлече вниманието на читателя, докато заглавието на първото съчинение съдържа елемент на стимулиране на любопитството. Силата и качествата на едно писание по случаен повод идват от това, че авторът в действителност не е мислил, че ще му се наложи да се занимава с даден въпрос, но е бил подтикнат спонтанно, след като е бил поканен да участва в серия дискусии или да се запознае с публикации по дадена тема, накарали го да се замисли върху нещо, което иначе пренебрегнал. И ето как се стигна до поредица вариации, понякога пропити с ангажираност, а понякога писани с нотка на хумор, по такива теми като Абсолютното, Огънят, Изгубените острови, Уикилийкс, медиите и прочие.

Но не е случайност, че заглавието на сборника е и заглавие на първото съчинение, защото на темата за сътворяването на Врага авторът се посвети наскоро в последния си роман „Пражкото гробище“. Сега той отново се спира върху този перверзен механизъм, защото за да се контролират народите, е нужно винаги да се измислят врагове и те да се обрисуват по начин, който поражда страх и отвращение.

На 24 юни очаквайте "Войната на калибан" Джеймс С. А. Кори от поредицата "Избрана световна фантастика" (прочетете откъс).

След събитията в „Левиатан се пробужда”, мирът в Слънчевата система е сякаш безвъзвратно загубен. 

На Ганимед, житницата на външните планети, Боби Дрейпър от марсианската пехота става свидетел как взводът й е избит от чудовищен супервойник.

На Земята, Крисджен Авасарала от ООН се бори с всички сили да предотврати нова междупланетна война.

А на Венера, извънземна протомолекула с неизвестен произход е завзела цялата планета и я променя, създавайки нещо огромно, могъщо и страховито...

В необятните простори на космоса, Джеймс Холдън и екипажът на „Росинант” се стремят да запазят мира в Съюза на външните планети. Но войната назрява и никой не знае кой е истинският враг. Какво се случва на Венера? Успяла ли е извънземната молекула да завладее цялата планета и да се разпростре из Слънчевата система? Или някой тайно създава непобедима армия от супервойници?

Напът към разкъсвания от война Ганимед, капитан Холдън се оказва начело на единственият кораб, който може да предотврати пагубно нашествие...

Но то, изглежда, вече е започнало.


Коментари (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Response to Атрактивна селекция на заглавия предлага издателство “Бард” през юни, прочетете и откъси

  1. 1
    [...] Атрактивна селекция на заглавия предлага издателство ... [...]