Ида Даниел в Салон Четвъртък на Сатирата

|
И през този месец Сатиричния театър "Алеко Константинов" предоставя сцена "Методи Андонов" за Салон Четвъртък - арт салон, открит през февруари 2007 г. и представящ нови стихове и пиеси, премиери на филми и др. През март - традиционно определян като "женски месец" ще представят свои стихове пет от най-интересните български поетеси.
Първа от тях на 1 март беше Ида Даниел. Младата авторка прочете няколко свои произведения, като за едно от тях покани свои приятели за изпълнението. Видяхме и филм с неин текст.
Ида Андрей Даниел е родена на 12 октомври 1977 г. Завършила е Националната гимназия за древни езици и култури, има бакалавърска степен по англицистика и американистика към Софийски университет и магистърска степен по режисура за драматичен театър към Нов български университет. Издала е две стихосбирки ("Дантелени Разни Парчета", "Бавните неща"). През 2000 получава голямата награда на "Фестивал за поезия, пърформанс и електронна музика - 2000". Била е асистент режисьор на филма "Двуокият" с режисьор Тодор Динов (анимация) и на спектакъла "Посещението на Старата дама" (НТ "Иван Вазов" с реж. Леон Даниел). През 2004 г. участва в "Мобилната академия" в Берлин в класовете на Щефан Кеги и SUBREAL. През октомври 2006 г. Ида Даниел прави своя дебют като режисьор със спектакъла „Всеки човек”, представен в Центъра за култура и дебат „Червената къща”.
 
В следващия четвъртък - на 8 март на сцената ще е Мирела Иванова.
Вход свободен.
Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *