Инди Зара пристига с пет музиканта и беквокалистка

|
Магнетичната Инди Зара, която ще пее за първи път у нас на 16 ноември, е съпровождана от пет музиканти и беквокалистка. Групата пристига в София от Париж в деня на концерта си и отпътува за Истанбул рано на другата сутрин. Концертът на френско-мароканската певица, която лондонската музикална критика определи като най-новото музикално откритие, е част от световното й турне.
Инди Зара вече спечели сърцата на критика и зрители в САЩ, Канада, Бразилия и много градове от Западна Европа. На сцената на зала 3 на НДК тя ще пее в акомпанимент на барабани, акустични китари, мандолина и много видове екзотични перкусии.
Инди Зара ще представи албума си “Handmade”, в който е автор на текстове и музика, изпълнява инструментали, пее и сама продуцира. Албумът, издаден от легендарния лейбъл “Blue note”, е брилянтно музикално творение, в което всяка песен има различно звучене, но общ завладяващ стил. Стил, който те отнася надалеч, където меланхолията е удоволствие, а звуците – само чувства. Веднъж чути нейните песни със сигурност ще бъде запомнени и обикнати.
Музиката й предлага чил аут релаксация и същевременно успява да звучи някак ентусиазирано разчувстващо. Соул и джаз, миксирани с ориенталски звуци, с непоколебими вокали и мек барабанен звук, ясно се открива опияняващия пустинен ритъм, изящно смесен с рокендрол и блус в стила на великия Али Фарка Туре. Родената в Мароко, но живееща в Париж и Лондон млада певица е дъщеря на майка берберка и баща мароканец. Може би заради тази смесена кръв Инди Зара е истинска поетична магьосница, раздаваща на сцената еднакво добре радост и тъга, с приятна за ухото гласова бленда, с почти съвършено френско звучене, но толкова екзотично…
За българската аудитория срещата с нея ще бъде красив сблъсък с нещо различно. За онези, които обичат вокали, концертът на Инди Зара е перфектното музикално събитие.
Концертът е организиран от промоутърската компания „БГ Саунд Стейдж”. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, на касата на НДК и др.
 

По материали на BG Sound StageКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *