“Колибри” представя втората книга на каталонския писател Алберт Санчес Пиньол

|
Вече на пазара от "Колибри" са новите предложения за края на месеца. Акцентът пада върху Алберт Санчес Пиньол с „Пандора в Конго“, в превод на Мариана Китипова.
За книгата:
Англия, 1914-а година. Томас Томсън, начинаещ писател и „литературен негър“, получава поръчка да напише историята на затворник, който очаква да бъде съден за убийството на двама английски аристократи по време на безумна експедиция за диаманти в конгоанската джунгла. Така се ражда разказ за удивителното пътешествие към сърцето на мрака, където случаят и алчната им природа изправят героите пред непозната, враждебна раса. Авторът описва пътуването към една фантастична „долна земя“ с изключително майсторство, като ангажира всичките ни сетива и държи в напрежение до последната минута, за да ни поднесе напълно неочаквана развръзка. Книгата съчетава различни жанрови елементи - на класическия приключенски роман, на фантастиката и романа на ужасите, но също и на любовния и криминалния роман. И всичко това - поднесено със забележително чувство за хумор.
Заслужава най-високата оценка „отличен” и означава приемането на Пиньол като един от най-значимите съвременни автори на каталунската литература. Енрик Кастело, „Ла Вангуардия”, 31/10/05.

Четенето на тази книга е истинско приключение, което ти носи силни емоции, но което поддържа винаги на високо равнище изискването за размисъл. Енрике Мурильо, „Ел Мундо”, 05/09/05.
 
За автора:
Алберт Санчес Пиньол (роден в Барселона, 1965 г.) е каталонски писател и антрополог. Неговият шедьовър „Хладна кожа“ е преведен на 24 езика, включително на български. През 2003 г. романът получава престижната награда на Испанското национално радио „Критично око“ за литература и е първият каталонски роман, влязъл в списъците на най-продаваните книги в света.
 
Другите предложение на "Колибри" са:
Люк Фери с „Да се научим да живеем“, превод Росица Ташева;
Торни Линдгрен с „Пътят на змията“, превод Теодора Джебарова.
 

По материали на "Колибри"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *