Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките” в Бургас

|
Готов е идейният проект за възстановяване на „Стената на приказките” в Морската градина на Бургас. Този кът беше любимо място за игра на децата, но през 90-те години на миналия век започна да се руши прогресивно. Мерки за укрепване на съоръжението така и не бяха взети и то стана опасно за преминаващите хора. "Стената на приказките" и водното огледало до нея са изградени преди пет десетилетия и до днес районът около архитектурния ансамбъл не е благоустрояван.

В момента старата опасна конструкция е демонтирана.

Идейният проект за новата „Стена на приказките” предвижда тя да бъде изградена с нов дизайн. Вместо предишните апликации, в стената ще има отвори с различна форма, през които децата ще могат да преминават. Предвидени са тематични участъци, където малчуганите ще се учат да броят, да познават часовете върху циферблата и да тренират въображението си.

Край стената ще бъде оформен кът за най-малките и декоративно водно езеро с миниатюрен пристан, от който ще може да се пускат корабчета с радиоуправление.

Оттук нататък предстои изготвяне на технически проект и търсене най-напред на външно финансиране за реализиране на възстановителните дейности по европейските програми. Ако такова не бъде спечелено, Община Бургас ще изпълни проекта със собствени средства.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *