“Кръстьо – частен детектив”: нов приказен роман на издателство “Фют”

|
Кой живее в Долната земя? Ключът към отговора на този въпрос държи детската писателка Юлия Спиридонова – Юлка и с удоволствие го даде на всички, които се престрашиха да слязат на Долната земя на премиерата на най-новата й книга „В Долната земя” на издателство „Фют”.
Книгата направи първите си крачки на 9 декември на специален „Прощъпалник-Прохождалник” в Червената зала на Червената къща. Пред събралите се гости Юлка разгърна магическите страници на романа и в залата надникнаха най-смотаният детектив на всички времена - Кръстьо, стооката Ламя, запалената читателка на кулинарни списания Баба Яга, страховитият Змей вегетарианец… забъркани в най-смешната и щура история, която препусна през Долната, Средната и Горната земя. Водеща на премиерата беше впечатляващата с артистичността си редакторка на книгата Албена Раленкова.
Приключенията на причудливите и обичливи герои на Юлка са илюстрирани от художничката Яна Левиева с нейното неповторимо чувство за хумор.
А детективът Кръстьо проговори с гласа на актьора от Народния театър Тео Елмазов, който може да се чуе и от диска към книгата.
Долноземската празнична атмосфера беше допълнена от рисунките на децата от Клуб „Приятели на книгата” към 73 СОУ, който бяха и едни от първите читатели на новия роман.
Боги и Ива, чаровните водещи от „Денят е прекрасен” на bTV, станаха орисници на книгата и заредиха всички с прекрасни пожелания и позитивно настроение.
А децата от Клуб „Проятели на книгата” орисаха новият роман на Юлка да бъде прочетен от всички деца по света. Дано!
И накрая, както си му е редът, пред приказния роман, населен богато с магически герои, бяха търкулнати три питки! На добър час!
 
"Кръстьо - частен детектив" можете да закупите от сайта на издателство "Фют".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *