Куклен театър радва малки и големи в НДК

|
Куклен театър за деца и родители ще радва зрителите в НДК на 28 април в кино „Люмиер” от 16,30 часа. Номинираният за Икар 2013 спектакъл на Столичния куклен театър „Приказка за скитника-кралСцена от "Приказка за скитника - крал"” е част от детската програма на тазгодишния „Салон на изкуствата”.  Постановката обединява три приказки на Карел Чапек - „Скитническа приказка”, „Голяма докторска приказка” и „Голяма котешка приказка”.

Трите истории са свързани, посредством едни и същи герои – трима детективи и Франтишек Крал, в ролите на които се превъплъщават популярни и обичани лица от малкия екран – Румен Гаванозов, Станимир Гъмов, Румен Угрински и Георги Спасов.

Според създателите на спектакъла в „Приказка за скитника - крал” е поставена една различна гледна точка към света – тази на клоуна. Героят Франтишек Крал е по детски влюбен във всичко, свободен, любопитен, човеколюбив, беззащитен, щедър от любов и търпение – бяла врана сред другите хора.

Сценичната адаптация и постановката са на Катя Петрова, сценографията и куклите са дело на Станислава Кръстева, а музиката е от Христо Йоцов .

Постановката включва клоунада, анимация, кукли, разходка до Япония и какво ли още не.

Събитието е част от 18-ти Салон на изкуствата на НДК и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.

Билети на касите на НДК.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *