Лицевата и опаковата страна според Любен Лачански

|
На 10 април в камерна зала "Методи Андонов" на Сатиричния театър беше представена новата книга на Любен Лачански "Лице и опако".
Книгата, издание на "Новинар" и Руенския манастир "Св. Йоан Рилски", е събрала между кориците си стихове и разкази, или както гласи подзаглавието - "ритмични изречения и други истории". Още в предговора авторът завладява със случките и образите на хора, някои любими, други не толкова, някои вече отсъстващи, други, за съжаление досадно присъстващи в неговото и нашето ежедневие...
Премиерата водеше самият Любен Лачански, като редуваше четене на поезия и проза, със спомени и коментари. За озвучаването се грижеше Михаил Шишков. Включи се и Христо Троански, който прочете поздравително писмо от Народното събрание, сподели свои спомени от първите си срещи с автора, отбеляза и колко необичайно и трудно е да се съберат в едно издание поезия и проза.
Събирането, което освен литературната премиера имаше като повод и 55-ия рожден ден на Любен Лачански, завърши с раздаване на автографи и хубаво червено вино.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *