Любовни писма на знаменити българи вдъхновиха нов рекорд за най-дълго романтично послание

|
10 града се състезават за „Романтична столица” на България 2010 г. Книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи” стана повод 10 български града да се включат в подобряване на рекорда за най-дълго любовно писмо на България.
За втора поредна година всички читатели, които желаят да се включат в писането, могат да направят това в обектите на книжарници „Хеликон” на територията на София и на страната. Събирането на романтични послания вече започна и ще приключи на 10 февруари.
Точно преди една година подобна кампания провокира хиляди българи да създадат заедно гигантско писмо от почти 60 метра. 15 от тях бяха изписани от жителите на Бургас и градът беше обявен за романтична столица на България за 2009 г.
Кое населено място е новият победител, ще стане ясно на 11 февруари, когато текстовете от всички книжарници ще пристигнат в „Хеликон” в Гранд Хотел „България” за официалната премиера на книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи” от ИК „Кръгозор”. Събраните романтични послания на читатели от цялата страна ще бъдат обединени в цялостно любовно писмо, а неговата дължина ще бъде публично измерена в присъствието на медиите и на потомци на редица бележити личности, включени в романтичния сборник. Медиен партньор на кампанията е БГ Радио.

Градовете, които се борят за подобряването на рекорда, са:

Благоевград – ул. "Васил Левски" №1;
Бургас – пл. "Тройката" №4;
Варна – бул."Мария Луиза" №20 или в Пикадили Парк, бул. "Приморски Парк II", 482;
Велико Търново – ул. „Васил Левски” № №17;
Кюстендил – ул. "Демокрация" №33;
Пловдив - ул. "Райко Даскалов" №13;
Русе - ул. „Александровска” № 50;
Стара Загора - ул. "Цар Симеон Велики" №102;
София – бул. „Патриарх Евтимий” № 68, бул. "Цар Освободител" №4 /Гранд Хотел България/ или на бул. "Ал. Стамболийски" №17;
Шумен – бул. "Славянски" № 88
 

По материали на ИК Кръгозор

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *