Младежкият театър с вернисаж на портрети на своите актьори

|
На 15 ноември 2016 г. (вторник) от 18.00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои официалното откриване на вернисаж на Портрети. Постоянната експозиция е разположена във фоайето на централния вход на театъра. Портретите са на всички щатни актьори на Младежкия, както и на неговия патрон – Николай Бинев. Експозицията има за цел да придаде артистична атмосфера на фоайето и да предизвика допълнително внимание към трупата на театъра.

Всички зрители и гости на откриването ще могат да се насладят на изложбата непосредствено преди началото на спектакъла „Страхотни момчета“.

На снимките ще видите – Стефан Мавродиев, Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Веселина Конакчийска, Вихър Стойчев, Гергана Христова, Живка Ганчева, Зорница Маринова, Искра Донова, Койна Русева, Красимир Недев, Кристина Янева, Малин Кръстев, Мариана Миланова, Мая Бабурска, Николай Луканов, Ния Кръстева, Петко Венелинов, Петър Дочев, Рая Пеева, Светослав Добрев, Севар Иванов, Силвия Лулчева, Станка Калчева, Юлиян Петров, Явор Спасов, Ярослава Павлова.

Лицата на неповторимите актьори на Младежкия театър са уловени от талантливата фотографка Гергана Дамянова. Тя е завършила История на изкуството в Париж и е специализирала фотография в училището на Гоблените (Париж). Работи една година във Фотографската агенция на Лувъра. От 2015 г. е фотограф на свободна практика и работи между Париж и София.

Ето и какво казва Гергана Дамянова за портретите, направени през месец май 2016 г.: „Целта, която си поставихме е да разкажем в образи за многообразието и пъстротата на личностите, които образуват това театрално семейство.“

По материали на Младежкия театърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *