Над 20 000 подписа в подкрепа на театър “Сълза и смях”

|
Подписите са събрани в интернет само за три дни, а в книгата във фоайето са събрани още 1500 подписа. По думите на директора на театър "Сълза и смях", Венцеслав Кисьов, това връща вярата му в гражданското общество в България. На пресконференция в театъра днес сутринта присъстваха представители на Съюза на артистите, на театър "Сълза и смях" и заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев.
Според Дерелиев Министерството на културата няма да позволи театъра да бъде изгонен от помещенията, които заема на улица „Г. С. Раковски”. Според него спорът с читалище „Славянска беседа” не е финансово-правен, а принципен. Според него „Това деяние прилича по-скоро на действията на група реститутки, чакащи да приберат парите от наем, отколкото на културна институция”, тъй като приходите на читалищата по закон се използват за културни цели, а и читалище „Славянска беседа”, и театър „Сълза и смях” се субсидират от държавата.
Директорът на театъра изрази притеснение за това какво ще стане с актьорите, декорите и техниката на театъра, ако той бъде изгонен на улицата.
По-късно стана ясно, че читалището е свалило исканата сума за наем от 360 000 лв. на година до 7-10 000 лв. на месец. Договорът ще бъде подписан другата седмица.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *