Над 400 деца във фолклорен мегаспектакъл

|
Уникалният концерт събира за първи път на една сцена учениците от националните училища за народни песни и танци

Над 400 млади изпълнители на фолклорни песни и танци ще зарадват любителите на българското с уникален мегаспектакъл на 4 февруари 2009 г. от 19:30 ч. Зрелищният концерт под надслов “Българин да се наричам” ще се проведе в зала 1 на НДК и за първи път ще събере на една сцена възпитаниците на националните училища за български фолклор – Национално училище за танцово изкуство - София, Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” - Котел, Национално училище за фолклорни изкуства - Широка лъка, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен, Национално музикално училище „Любомир Пипков” - София. Родолюбивата инициатива се провежда под патронажа на министъра на културата Стефан Данаилов, а организатор е Президентски клуб “България”. Събитието се реализира с помощта на БЕЛЛА България, Гранд хотел София, БФБ и Ротари Клуб София – Витоша, с медийното партньорство на БНТ и БТА.

Режисурата на грандиозния спектакъл е поверена на режисьора Стефан Мушатов, хореографията - на Христо Иванов, сценографията - на Георги Петров.

Младите изпълнители ще покажат не само богатството на различните фоклорни области на България, но ще накарат и всеки зрител да се почувства горд, че е българин. Водени от младостта и таланта на участниците, организаторите обещават 120 минути, в които всички присъстващи ще се насладят на вихър от български народни песни и танци, ще се докоснат до пъстрите багри на народните шевици и ще оставят без дъх от неповторимия ритъм на българския фолклор. 120 минути, които ще ги заразят с ентусиазма и родолюбието на децата на България. Защото те са млади, дръзки и необикновени! Защото те идват! Дръж се, народе!
 

По материали на „Президентски клуб”Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *