Най-добрите български графити артисти на ON! Fest (4G)

|
ON! Fest (4G) е младежки фестивал без аналог в България, включващ тематично разделени модули, покриващи всички младежки интереси. В рамките на три дни (16-18 септември 2011), на площ от над 7000 кв. м. в Интер Експо Център, ще бъдат съчетани графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, beatbox, представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, лекции и дискусии на теми, които вълнуват младите хора.
ON! Fest 2011 включва модулите Stage ON!, Party ON!, Street ON!, Dance ON!, Technology ON! и Aniventure ON!. Още - на http://bg.onfest.bg

Конкурсът за графити артист, организиран от ON! Fest (4G) и Rush street life store, навлезе във финалния си етап. Основна част от българските графити художници, които ще се борят за голямата награда на графити фестивала вече са избрани. Ето и кои са те:

 140 ideas
 140 ideas.eu
 Edgar Gomez
 Esteo
 Mad
 More
 Spit
 Sten
 Unit
 Wion

Заради голямата конкуренция организаторите решиха да увеличат квотите от десет на дванайсет човека. На конкурса се явиха най-големите имена в графити изкуството в България. Одобрените десет имена ще се състезават за голямата награда.
Още двама души ще бъдат избрани от феновете във фейсбук страницата на фестивала. Всеки, който иска да види двете творби, които смята, че заслужават да станат част от стените на Интер Експо Център на 17 и 18 септември, трябва да гласува за тях.

Припомняме, че конкурсът беше на тема “София”, макар темата да нямаше задължителен характер.
Работите на българските графити художници ще се борят на ON! Fest (4G) за спечелването на наградата на АБВ Поща. Творбата на най-добрия графити художник ще стане новият скин на АБВ Поща, носеща тага на победителя. Той ще получи и ваучер на стойност от 200 лв. от Rush street life store, който е съорганизатор на графити зоната на фестивала - Graffiti ON!.

Победителят ще бъде избран от специално жури - графити художниците Brus (Италия), Soten (Дания) и Евелина Георгиева (дизайнер на “Нетинфо”, в чието портфолио е АБВ Поща).
Brus и Soten са едни от най-интересните и знакови съвременни представители на графити изкуството, част от екипа на Molotow. Те идват за първи път в България.

Освен че ще оценяват българските графити художниците, Brus и Soten ще покажат на живо работата си и това няма да е просто кратка демонстрация. Графити художниците ще изрисуват една сериозна част от предвидените 350 кв.м. площ.

Повече за графити зоната на ON! Fest (4G) на http://bg.onfest.bg/graffiti.
 
Street ON! ще е най-голямата зона на ON! Fest. В откритите площи на Интер експо център ще бъде изграден скейт парк, в партньорство с Българска скейтборд федерация.
По време на двата фестивални дни ще можете да станете свидетели на демонстрации, спиращи дъха трикове изпълнени от най-добрите скейтъри в България.
Благодарение на Българска скейтборд федерация, ON! Fest ще предостави възможността да видите битката за първите места на кръг от Националния шампионат по скейтборд.
За да могат всички да станат част от скейт преживяването, сме оставили време в програмата ни за всеки, който има желание да се наслади на съоръженията, предоставени от Monster energy.
Внушителна въздушна възглавница с размери от 80 кв.м. ще очаква всеки смелчага. На всеки, който дойде с колелото си на ON! Fest ще бъде подарен безплатен вход за дневната програма на фестивала. Съорганизаторите на зоната - True Riders - са подготвили състезания с награда за най-добрия трик. Записването за участие ще става на място.
Част от зоната Street ON! в рамките на ON! Fest ще бъдат и демонстрации по паркур и фрийрън. Един от специалните гости на ON! Fest ще е фрийрънърът Tim "Livewire" Shieff. Тим е един от най-вдъхновяващите и популярни фрийрънири. Забележителен е с разпознаваемия и уникален стил, който е изградил. Всъщност, настоящият му стил се оформя след травми на краката. Вместо да се откаже, Тим насочва цялата си енергия и техника към ръцете, което го прави изключително явление в паркура. Той е един от малкото фрийрънъри, способен да контролира тялото си, стоейки на една ръка.
Timothy Graham "Livewire" Shieff е роден през 1988 г. във Великобритания. Той печели World Freerunning Championshils през 2009 г.
Тим безспорно ще е един от най-забележителните гости на ON! Fest. За да се уверите в това можете да видите тези клипове:

 

--
Малко история
Паркур e физическа дисциплина, разработена за френската армия през 60-те години на 20. век. Целта на тази военна подготовка, е войниците да се движат по-бързо в тежки теренни условия. В града паркурът е най-бързият и ефективен начин за придвижване от една точка до друга.

Разликата между фрийрън и паркур
Във фрийръна се използват акробатични елементи, които отсъстват от паркура. Паркурът е катерене, прескачане, преминаване. На пръв поглед, фрийрънът изглежда по-атрактивен. Паркурът обаче е далеч по-сложен за изпълнение. Паркурът е ефективно придвижване, а фрийрън е комбинация от паркур и неефективни, но ефектни движения.

Зоната Street ON! ще бъде е достъпна със закупуването и на най-евтиния билет за фестивала: за един фестивален ден - 5 (под 18 г.)/ 8 лв. (над 18 г.), съответно - 8/12 лв. за два дни от фестивала. Билети можете да намерите на http://bg.onfest.bg/tickets, в мрежата на Eventim и Ticketstream в цялата страна, и разбира се, на място (16-18 септември Интер експо център, София).
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *