Най-хубавите песни, посветени на Рождество Христово

|
На 19 декември прекрасно предколедно изживяване поднесоха на зрителите в зала 1 на НДК сопраното Анна Томова–Синтова, Класик ФМ М-Тел Оркестър и Хорът на софийските момчета, с диригент Адриана Благоева. Диригент на концерта беше маестро Лучано Ди Мартино.
Гала концертът е в рамките на цикъла "Концертмайсторите" (последен за годината) и открива 21-то издание на Новогодишния музикален фестивал. Пълната програма на фестивала, който ще продължи до 11 януари 2008 г., можете да видите на сайта на НДК.
Редувайки изпълнения само на оркестъра със смесени изпълнения и такива само на момчетата (юноши и младежи), за първи път бяха изпълнени произведения, специално аранжирани от композитора Атанас Атанасов за певицата Анна Томова–Синтова и Хора на софийските момчета. Сред тях прочути песни като “Аве Мария“ от Франц Шуберт и Бах-Гуно, безсмъртните “Панис Ангеликус“ от Цезар Франк, “Лека нощ" от Франц Грубер, “Приспивна песен" от Франц Шуберт, немската народна песен “Елхови лес" и още други коледни песенни хитове. Не липсваха и български песни като "Коледарска сюита" на Бояджиев и Стайнов, "Легенда" на Д. Христов и др.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *