Нова изложба на Любен Генов

|
На 14 ноември в Център-ателие „Николай Шмиргела“ беше открита изложбата живопис на Любен Генов, озаглавена „Синева“.
„Синева“ е дума – код на осъзнат избор, на възглед за живопис. Дълбинен избор на необходимостта и копнежа за чисто пространство, извън ограничаващите принуди в обслужването на конкретността. За Любен Генов творческият акт е изпитание и възможност да се потопи в процес, в който да провокира, да разкрива и обогатява многомерността на своето емоционално-психично и духовно живеене.“ С тези думи проф. Станислав Памукчиев откри изложбата.
Картините, които са представени са малко на брой, но в тях личат дълбоките емоционални преживявания на Любен Генов. В тази изложба той търси и открива своята „Синева“, в която е закодирал всичките си творчески търсения и открития.
Любен Генов (роден през 1966 г.) е завършил Художественото училище в гр. Троян и специалност „Живопис” в частната художествена академия „Жул Паскин”, гр. София. От 2001 г. е член на СБХ. Участва в редица изложби у нас и в чужбина. Носител е на награда от националния конкурс за живопис “Българската духовна и материална култура – нашата идентичност по пътя към Европа” (2001) и на Почетен диплом от “Биенале на малките форми” – Плевен (2004).
 
Изложбата ще продължи до 1 декември, галерията е в София, на ул. Ген. Паренсов 30. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *