Нова ирландска пиеса на турне в София, Смолян, Пловдив и Ловеч

|
Продължавайки успешното си сътрудничество с Посолството на Ирландия, театър „Фишамбъл” пристига отново на турне в България този април с пиесата „Забравени” - моноспектакъл, написан и изпълняван от Пат Киневан.

Завладяващите портрети на четиримата възрастни герои, обрисувани от Пат Киневан, са предадени под формата на уникален колаж от танцов театър кабуки и ирландско повествование. Бликащо от енергия и напрягащо с прямотата си, стилизираното изпълнение на актьора дава живот на тези понякога забравяни от обществото човешки гласове.

През последните двадесет години Пат Киневан играе в театъра, киното, радиото и телевизията. Изпълнението му в „Забравени” жъне овации както в Ирландия, така и по световните сцени от премиерата на спектакъла през 2006 г. Постановката се завърна наскоро от изключително успешно триседмично турне в Ню Йорк, с неколкократни представления в Бостън и Вашингтон.

Театър „Фишамбъл” се специализира във възлагане и разработка на нови драматични творби. През май 2009 г. театърът гостува с постановката си „Ной и цветето от кулата” в Ловеч, София и Русе. След изявата си в България, в началото на май „Забравени” ще участвува в Черноморския театрален фестивал в Трабзон, Турция. Цялото турне се осъществява с подкрепата на Culture Ireland, ирландската държавна агенция, която популяризира изкуството и културата на Ирландия в чужбина.

Спектакълът „Забравени” ще бъде представен в:

София - Драматичен театър София, неделя, 25 април

Смолян - Родопски драматичен театър, вторник, 27 април

Пловдив - Драматичен театър Пловдив, четвъртък, 29 април

Ловеч - Драматичен театър Ловеч, петък, 30 април
 
Пресата за спектакъла:
„Театрално изживяване, което не се забравя лесно... силно и завършено изпълнение, каквото рядко се среща.” в. "Съндей трибюн"

„Превъзходна постановка... доведен до съвършенство разказ... удивително постижение; завладяващо, трогателно и незабравимо.” в. "Айриш таймс"

„Невероятно вълнуващо представление... непосредствено и неудържимо... красиво и странно.” в. "Скотсмен"


„Една от най-неочаквано забавните и драматично натоварени театрални творби, които ще видите тази година. Страданията на стареенето и тайните на сърцето са затрогващо пресъздадени в преднамерено бавно и стилизирано изпълнение. Резултатът е наелектризиращ.” в. "Айриш войс" (Ню Йорк)


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *