Новият сингъл от третия албум на Белослава се сдоби с видео преди броени дни

|
Дългото очакване за нещо ново от Белослава най-после свърши - новият сингъл „Why“ идва седмици преди излизането на третия й студиен албум, озаглавен „Когато има защо“. „Why” ("Защо") се появява точно когато има защо.
Песента е на Живко Петров и отнема цели 3 години, за да приеме завършен вид. Текстът се ражда в свежото начало на едно съботно утро съвсем наскоро. Белослава го написва за един миг и в следващия вече е в студиото с колегите си.
Веднага след това се появява и идеята за клипа към парчето. Ето какво споделя самата Белослава за него:
„Измъчих се, защото исках песента да е на български, но като не става - не става... После се срещнах с екипа на клипа, а именно невероятния фотограф Васил Германов и стилистката Сандра Клинчева. Техният финес, стил и минималистично виждане ме допълват изключително. Мисля, че стана страхотно! Много обичам красиво снимани клипове, в които не се случва нищо. Само така човек може да чуе музиката... В клипа са и моите невероятни колеги, които свирят в песента, и с които крача по сцените години наред. Живко Петров, Димитър Семов, Антони Рикев и Росен Захариев. Благодаря им, че ги има!“

Оператор на видеото е Александър Кристанов, а режисьор – Васил Германов. За клипа Белослава споделя, че е най-добре да не се разказва, а да се гледа, защото „той описва песента най-добре“.
„Why“ е предпоследен сингъл преди издаването на албума „Когато има защо“, което е планирано за 14 февруари 2012 г. Предишните сингли – „Supa Girl“, „Всяка година по същото време“ и „Празен поглед“ – също ще заемат своето важно място в албума.
Музиката в „Когато има защо“ може да бъде описана като фина и елегентнта комбинация от акустично диско и минималистични електронни семпли, изсвирени от едни от най-добрите музиканти на българската поп и джаз сцена.
Композитор, диригент и вдъхновител е маестро Живко Петров. Друг главен съучастник и изключителен професионалист, китарист и басист е Антони Рикев, чийто ремикс на песента „No matter“ е неповторимо преживяване. В албума ще чуем гласовете на Елена Кокорска и Александър Славчев, за които Белослава казва: „Те имат безграничен талант, желая им блестящо бъдеще!“

Ударните са поверени на „човека-машина“ - Димитър Семов, който се справя далеч по-добре от всеки един диджейски семпъл. Другата половина от сърцето на музиката в албума е Росен Захариев-Роко - тромпет, перкусии, флигорна.
Заглавието на албума „Когато има защо“ никак не е случайно, защото само когато има защо човек обича и споделя.
„Музиката е онази част от необозримото пространство, която заслужава любов, ласка и внимание. Споделяме с този албум това пространство“, казва Белослава.
Албумът е изключително подходящ за късна пролет и ранно лято, пред чаша розе, праскови с канела и много любими хора наоколо.
„Когато има защо“ излиза на 14 февруари.
Най-близката среща с Белослава е с дата 2 декември. Тогава феновете могат да я чуят в първия международен фестивал на вокалното изкуство „Sofia Vocal Fest“ в столичния клуб „Студио 5“.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *