Нов четец на електронни книги с подкрепата на “Сиела”

|
На 4 февруари бе представен четецът Turbo-X eBook за електронни книги съвместно с „The Singles Collection 1999-2009” - електронната книга на Богдан Русев, издадена от ИК "Сиела".
"Сиела" е първото българско голямо издателство, което се обръща към новите технологии в лицето на електронните книги и с интерес ще наблюдаваме какво ще се случва оттук нататък. Светлозар Желев, директор на издателството, съобщи, че сборникът на Богдан Русев не е защитен срещу копиране и размножаване, а и вече може да се намери в интернет. Той коментира наблюденията си върху кампания в Белгия, като цел аналогична с българската "Пиратството ограбва", но с много по-позитивен подход, насърчаваща купуването на книги, а не заклеймяваща свободния обмен на информация. За все още прохождащата сфера на електронните книги у нас би било чудесно, ако подобни наблюдения се взимат предвид.
Устройството Turbo-X eBook притежава дисплей с технология E-Ink, който наподобява истинска хартия и не уморява очите при четене. Паметта му има възможност да съхранява над 4000 книги. С едно зареждане на батерията могат да бъдат прочетени на 8000 страници, тъй като четецът консумира енергия само при смяна на страниците. Цената му е 499 лв., като книгата на Богдан Русев ще бъде инсталирана на всеки екземпляр.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *