Оперно-филхармонично дружество Пловдив в трескава подготовка на премиерата на операта „Аида” от Джузепе Верди

|
През последните две седмици в Концертна зала - Пловдив, цари необикновено оживление. На сцената се подготвя сценичната версия на операта „Тоска” от Пучини, в репетиционните зали - „Любовен еликсир”, а след обяд в залата се освобождава партерното пространство от редовете със седалки за репетициите на „Аида”.
Производствените ателиета работят на пълни обороти, наети са допълнително работници и шивачи, оборудвано е помощно шивашко ателие – майсторите трябва да се справят със строежа на декора и да ушият 120 костюма за новата постановка. До края на месеца постановката на „Аида” трябва да е готова, а премиерните спектакли ще се състоят на 6 и 7 април от 19.00 часа на сцената на Драматично-кукления театър в Пазарджик. В Пловдив е целият постановъчен екип на „Аида” – немският режисьор Франк-Бернд Готшалк, художникът на декора Карел Спанхак (Холандия) и художничката на костюмите Марит ван дер Бургт (Холандия). Екипът е сред най-известните европейски творци, доказани и търсени имена в областта на сценичните изкуства. Художничката Марит ван дер Бургт е автор на костюмите в две от най-големите кинопродукции на авангардния британски режисьор Питър Гринауей – „Нощна стража” и „Куфарите на Тълс Лупър”. Спектаклите ще дирижират Григор Паликаров и Йосиф Суилен.

С новата постановка на операта „Аида” ОФД Пловдив ще гостува в Холандия и Белгия от 10 април до 13 май. В грандиозната постановка ще участват солисти от България, Италия, Русия, хор, оркестър и балет на ОФД Пловдив, статисти. Пищен декор и костюми ще предложи на зрителите сценичната визия на постановката. В края на месец май операта „Аида” ще бъде играна и на Античния театър в рамките на Международния музикален фестивал Античен театър Пловдив`2010, който тази година ще се проведе от 24 май до 8 юли.

Цени на билетите 8, 10, 12 лева

Билети на касите на Концертна зала, площад „Централен” №1, Пловдив, тел. 032 62 55 53

Драматично-куклен театър "Константин Величков", Пазарджик, 4400, тел. 034 44 33 23
On-line http//www.eventim.bg, http//www.ticketsbg.com, http//www.ticketstream.bg
 

По материали на ОФД ПловдивКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *