Основателите на „пънгъла“ Ла Фаз с концерт в София

|
В края на март следващата година българските фенове на смесицата от пънк, джънгъл и дръм енд бейс ще могат да видят на живо френските основоположници в жанра Ла Фаз (La Phaze). Групата ще забие в София по покана на "Терен мюзик". Това ще е и първата изява на родна земя на бандата, която се слави с безкомпромисния си стил пънгъл (микс от джънгъл и пънк) и зареждащите си изпълнения на живо.

Ла Фаз е създадена още през 1999 г., като в момента групата е в състав Damny, Arnaud, Rouzman и Cédric. Бандата, която има зад гърба си цели 8 албума, се утвърждава на световната сцена с "Pungle Roads" от 2002 г. заради ангажиращите си текстове и уникалната смесица от рок, пънк, джънгъл и хип-хоп. Последният им албум "Psalms and Revolution" е издаден през април тази година. В него преобладават англоезични песни, но стилът на Ла Фаз остава непроменен и феновете го определят като най-добрия им албум до момента.

„Ла Фаз са група с няколко лица, подхранваща публиката със силна енергия от различни стилове и течения в музиката. Затова за нас е чест, че такaва емблематична банда ще зарадва и феновете си в България - каза Цветелина Грозданова, мениджър събития на "Терен мюзик". - Толкова силни изживявания по време на живите изпълнения, като тези които предизвикват ветераните от Ла Фаз, постигат много малко от съвременните банди.“

Групата, с албуми, издадени в тираж над 100 000 бройки, често работи с други световно известни експериментатори. Съвместните им турнета с Гогол Бордело (Gogol Bordello) и Ману Чао (Manu Chao) са определяни, както от публиката, така и от изпълнителите, като умопомрачаващо изживяване за тялото и душата на меломаните. Сред абсолютните хитове на бандата са „Rude Boy“, „RAS“, „ Jungleman“ и „Battle“. До момента Ла Фаз са изнесли повече от 400 концерта по целия свят. Организаторите от "Терен мюзик" обещаха скоро да разкрият повече подробности за изявата на бандата през март в България.

 
До настоящия момент Терен мюзик са реализирали лятното турне на група N.O.H.A. в България, както и три успешни Teren партита, всяко от които впечатлява със собствена уникална концепция, различна насоченост и оставя търсена и запомняща се емоция у хората на терена. От 2010 г. "Терен мюзик" провежда и инициативата “Share&Inspire”, която дава възможност на деца в неравностойно положение да се срещнат с талантливи артисти.
 

По материали на Терен мюзик
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *