Пети юбилеен сезон на “Нощно кино в четвъртък” започва във Варна

|
Артин Вижън представя във Фестивален и конгресен център Варна "Нощно кино в четвъртък", пети юбилеен сезон 2010/ 2011 - първото за годината Нощно кино в четвъртък идва от Малайзия.
Добре дошли в Малайзия. В рамките на 80 минути ще се запознаете с обитателите на подземния свят, ще станете свидетели на тайни подкупи, ще се позабавлявате на едно диво парти и ще се научите как да приготвите „халал” храна.
Най-добрите режисьори на Малайзия са представени в “Здравей, Малайзия!” – една от водещите източни кинематографии, съвсем непозната за родните киномани. Сред имената са отличената с „Кристална мечка” на „Берлинале” Ясмин Ахмад, носителите на наградата „Тигър” от фестивала в Ротердам Тан Чуй Муи и Юхан Хо, както и най-известният режисьор на страната Джеймс Лий.
Тази седмица Артин Вижън и Франкофонски център – Варна стартират една нова инициатива, насочена към учениците в град Варна – всеки четвъртък от 17:00 ч. ще се провеждат безплатни прожекции за учащи в Кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център. Първата прожекция ще бъде на 13.01.2011, като учениците ще имат възможността да гледат “Походът на императорите” на режисьора Люк Жаке.

ЗДРАВЕЙ, МАЛАЙЗИЯ! / 2009 / Малайзия / 80 мин.
Режисьори: Ясмин Ахмад, Хайрил Бахар, Тан Чуй Муй, Линъс Чан, Юхан Хо, Джеймс Лий, У Мин Джин, Амир Мухамад, Намрон, Камал Сабран, Лиу Сен Тат, Мусадик Сюлейман

Цени на билетите: 6 лв.
Учащи и пенсионери: 4 лв.
 

По материали на Арт ВижънКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *