Пиер-Етиен Же показва в детайли френската столица пред бургазлии на 15 април. 

|
Париж, като вечната културна столица на стария континент. Париж с многобройните мащабни монументи, туристически забележителности и емблематични места, които приковават  вниманието на милиони туристи от цял свят. Париж, като мечта. Париж през погледа на един французин, уловил с прецизност и артистичен усет уличните павета, стълби, мостове и лампи. Париж, събран в 35 черно-бели фотографии, ще бъде показан в галерия-музей "Георги Баев". Емблематичната сграда, намираща се на булевард "Демокрация" 6, отваря широко врати за изкуството. Входът ще бъде свободен за всеки.

6de89d514a672aedd79af22e1d467d20

35 нюанса от Париж" на фотографа Пиер-Етиен Же поставя акцент върху детайлите, които остават скрити за обикновения посетител. Самият автор споделя, че заглавието на изложбата има лека заигравка с нашумелия роман " 50 нюанса сиво". Разбира се, сходството с книгата се изчерпва само дотук.

Интригуващата изложба гостува в града по покана на Община Бургас и е подарък за всички ценители на изкуството.  Бургазлии и гости на града имат възможност да я разгледат от 15 април до 5 май.

Пиер - Етиен Же е роден в Шамбери, югоизточната част на Франция, където живее до 24 - годишната си възраст. Оттам животът му го отвежда в Белгия, после в Бразилия. Посещава България заедно със съпругата си, която е бразилски дипломат, след което си тръгва, за да се завърне отново.

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *