Поради големия зрителски интерес – отново „Селска чест” и „Палячи” на сцената на Античния театър на 20 юни

|
Постановките на Варненската опера „Селска чест” и „Палячи” преживяха своя успех и на античната сцена на 9 юни. Откритото пространство позволи на режисьорката Нина Найденова да даде воля на фантазиите си и да постави по нов начин двата оперни шедьовъра.
И още нещо – декорът на Иван Токаджиев, изобразяващ атмосферата на сицилианското село, естествено се вписа в каменната гама на театъра. Оперите на Маскани и Леонкавало заслужено получиха аплодисментите на публиката в изпълнение на солистите, хора, оркестъра и балета на ОФД Пловдив. Специалното присъствие на Калуди Калудов в ролята на Туриду и Даниела Дякова като Сантуца превърна вечерта в незабравимо преживяване.

За всички, които са пропуснали спектаклите на „Селска чест” и „Палячи”, могат да го компенсират на 20 юни, неделя, от 21:15 ч. В спектаклите зрителите ще видят Калуди Калудов в ролята на Туриду, Даниела Дякова – Сантуца, Иван Кабамитов – Алфио, Анна Дитри – Лола, Валерия Мирчева – в ролята на Лучия. В „Палячо” ролята на Канио ще изпълни Стоян Даскалов, Неда – Марияна Панова, Тонио – Михаил Пулиев, Силвио – Иван Кабамитов, Бепо – Ивайло Михайлов. Диригент Григор Паликаров.


Билети на касите на Националния дворец на културата, Концертна зала, Пловдив
On-line http//www.eventim.bg, http//www.ticketsbg.com, http//www.ticketstream.bg


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *