Приключи първият етап от конкурса за лого на София като кандидат за Европейска столица на културата

|
Приключи първият етап от международния конкурс за логосистема „София- кандидат за Европейска столица на културата 2019”, организиран от Столична община, Асоциация за развитие на София, в партньорство със Sofia Design Week. В конкурса се включиха 76 участника, от 5 държави - България, Гърция, Финландия, Германия и Португалия.

На 10.06.2011 г. международно жури ще направи предварителен подбор от 20 проекта, които на 18 юни ще участват в изложба в градска среда на ул. «Шишман», в рамките на фестивала SOFIA DESIGN WEEK. От тези 20 проекта журито ще избере 5 финалиста, които ще бъдат подложени на публично гласуване по интернет.

Международното жури се състои от седем човека:
 Ruedi Baur – графичен дизайнер, председател на журито
 Йорданка Фандъкова, кмет на София
 Lana Cavar – графичен дизайнер
 Christine Breton – куратор, културно наследство
 Александър Кьосев – директор, Културен център на СУ
 Андреан Нешев – графичен дизайнер, Sofia Design Week
 Кирил Вълчев – журналист, Дарик радио

Повече информация за правилата на конкурса може да намерите на интернет страницата на www.sofia2019.bg или на телефон 02/953 02 46, лице за контакт Деница Лозанова.
 
Всяка година се избират две Европейски столици на културата в две различни държави. Чрез жребий за 2019 г. са определени България и Италия. Надпреварата между българските градове-кандидати за Европейска столица на културата ще започне през 2013 г., а победителят ще бъде официално обявен през 2015 г. от Съвета на министрите на ЕС.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *