“Приятнострашно” във Висбаден

|
Тази година, в рамките на фестивала „Нови европейски пиеси“, който се провежда в гр. Висбаден - Германия, беше показана пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“, с участието на: Радена Вълканова, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски, Снежина Петрова и Владимир Пенев.
При огромен интерес от страна на публиката и пресата, актьорите на Галин Стоев отново вдигнаха залата на крака и бяха възнаградени със заслужени аплодисменти и с любовта на зрителите. На пресконференциите след представленията спектакълът единодушно получи комплименти и най-висока оценка от всички присъствали на това събитие. Сред зрителите на българската постановка бяха легендата на европейската драматургия Танкред Дорст и директорът на фестивала Манфред Байлхарц (председател на ITI), които не скриха възхищението си от пиесата, постановката и изключителното актьорско изпълнение. „Приятнострашно“ вече е преведена и издадена на немски език и е разпространена в Германия и цяла Европа.
Театър 199 „Валентин Стойчев” изнася редовни представления и през месец юли. „Приятнострашно” можете да видите на 10-ти и 15-ти юли от 20.00 часа.
 

По материали на Театър 199Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *