Първа поетична премиера на Аполония тази година

|
На 5 септември в програмата на празниците на изкуствата "Аполония" Божана Апостолова представи последната си стихосбирка.
"...едва я задържам" всъщност не е последната книга на писателката. Съвсем скоро излезе романът й "Кръстопът без пътища", издание на ИК "Жанет 45". Но в Созопол бе морската премиера на сборника стихове, който авторката представи с малко уводни думи и прочете част от поместената в него поезия. Теодосий Спасов внасяше допълнителен лиризъм с изпълнението си на кавал. Преди да започне същинската част, Божана Апостолова поднесе букет на Маргарита Димитрова, благодарейки й не само за поканата да представи книгата си на "Аполония", но най-вече за усилията, които фондацията полага за ежегодното провеждане на този форум на изкуствата.
Другата литературна премиера бе на книгата "Кадър по кадър" на Иван Попйорданов.
Спектакълът на Явор Гърдев "Валентиновден", поставен в Малък градски театър "Зад канала", събра почитателите на работата на режисьора в читалище "Отец Паисий" - традиционно залата бе препълнена.
Въпреки че в Археологическия музей имаше по-малко слушатели, концертът на Орлин Димитров (цигулка) и Таня Пандова (пиано) бе чудесно преживяване. В програмата бяха включени "Соната N1 в ре мажор" на Бетовен, "Песни за дървото" на Сукджин Чанг и "Соната N3 в ре минор" на Брамс.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *