Радио FM+ празнува рожден ден

|
Днес се навършват седемнадесет години от старта на първото частно радио в България – Радио FM+. На този ден, в 17.16 часа през 1992 г. в ефира на София се разнася песента „Radio Ga Ga” на Queen, с която се разбива хегамонията на държавния радио-ефир.

„Историята на Радио FM+ е история на успеха!”, споделя с гордост Елена Кискинова, Управляващ Директор на медийната група – собственик - Emmis Bulgaria. „Малко са истинските неща в живота, които оцеляват във времето. За 17 години Радио FM+ не изневери на слушателите си и продължава да доказва, че това, което прави го прави добре! Отговорната и професионална работа утвърди FM+ като една от най-успешните радиостанции в България. Както се казва, засега това ни стига!”


В навечерието на своя рожден ден, Радио FM+ събра ушите на слушателите си, след като стартира в ефир нестандартната промоция “Играта на децата”.

Нечуваното за страната досега шоу ще се излъчва през целия месец Октомври и вече обърна представите на слушателите за награди: цяло семейство мина на издръжка на FM+, след като спечели дванедесет месеца безплатно пазаруване, друго пък ще зарежда безплатно гориво цяла година, а трето – ще пътува до Париж и ще се радва на семейна екскурзия в най-големия приключенски парк в Европа – Дисниленд.

“Играта се превърна в истинска мания – седмица след старта и, участниците вече са над 1 200, а колко ли ще са в края на месеца?”, обяснява Радослав Неделчев, Мениджър Промоции в FM+. Специално за “Играта на децата” радиото прави кастинг и избира за водещи петгодишната Рада и първокласникът Самуил. Те са в студиото всеки ден през Октомври – от сутрин до вечер и провокират слушателите, като описват по детски всякакви неща, които ни заобикалят: у дома, на работа или на улицата...

“Слушателите ги разпознават - лесно или не – въпрос на късмет е, но в ефир се случва невероятно забавление за цялото семейство. Просто пуснете радиото и ще чуете” – допълва Радослав Неделчев.


За 17 години Радио FM+ успешно развива своята мрежа и вече излъчва в четиринадесет града на страната. Само преди година, отново за рождения си ден, медиата подари Радио FM+ на Смолян, Кърджали и Видин. Скоро към семейството ще се присъединят Велинград и Самоков. Така мрежата от радиостанции с марката FM+ вече обхваща потенциална аудитория от над 3 000 000 слушатели.

В ефира на Радио FM+ са звучали гласовете на някои от най-добрите водещи: Тони Георгиев, Александър Владев, Калина Стефанова, Надежда Радева, Георги Кушвалиев, Ива Дойчинова, Евелина Павлова, Милен Цветков и много други. Сутрешното шоу на радиото – „Kofein!” се радва на все повече слушатели, като в София се нарежда на второ място по слушаемост от музикалните радиостанции, а в страната е в Топ 5 (източник TGI/ Маркет Тест).

За годините, през които е в ефир, Радио FM+ е получило десетки важни награди и отличия. То е единственото, два пъти печелило отличието „Радио на годината”.
 

По материали на Радио FM+Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *