Резултати от конкурс за разказ в 5 брой на Алтера

|
Два повода събраха феновете на списание “Алтера” в едноименния арт-център на 3 май – излизането на поредния брой и обявяването на победителите в конкурса за разказ на тема “Екстаз”.
Главния редактор Миглена Николчина сподели някои впечатления от току що приключилия конкурс и трудността да бъде определен някой разказ като “най-добър”. “Много смърт имаше в този конкурс, а малко музика”, каза за участвалите произведения г-жа Николчина.
Издателката на списание “Алтера” Донка Ангелова обяви наградените. Първа награда си поделиха двама участника - Валери Валериев за разказа “Кирил легна трескав да проклина” и Петър Денчев за “Малакоф, искам да остарея”. И двата разказа са публикувани в новия, майски брой на списанието. Останалите номинирани произведения ще бъдат отпечатани в августовското издание на “Алтера”, което ще се превърне в своеобразна книга на тема “Екстаз”.
Двамата наградени получиха комплект от всички издадени до момента броеве на списанието и по 300 лева. След награждаването първо малко по-официално, а след това на чаша вино в по-неформална обстановка отличените автори споделиха с присъстващите творческите си планове, лични виждания и предпочитания, семейно положение, успехи и проблеми.
Присъстваше и поетесата и издателката Божана Апостолова, лице на новия, майски брой на сп. “Алтера”. Този брой е придружен и с DVD донация – видеоразговори на Недко Буцев и можете да закупите от книжарница “Български книжици”.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *