Румба Афисионадо празнуват втория си рожден ден

|
На 24 ноември от 22 часа в София Лайв Клуб горещите испански мелодии ще пленят гостите на втория рожден ден на пламенната формация Румба Афисионадо. От своето създаване в края на лятото на 2009 година Румба Афисионадо остава единствената българска група, която е посветена на красивата испанска музика. Фламенко и латино ритмите вдъхновяват нейния създател Христо Коликов–Кристо да събере едни от най-добрите класически китаристи, перкусионисти и изпълнители в страната ни и да ги превърне в посланици на испанската музика и култура.

Освен страстните фламенко ритми от Андалусия, идния четвъртък заедно с музикантите от Румба Афисионадо ценителите на испанската музика ще имат възможност да се докоснат до чувствените мелодии и завладяващи ритми от другите музикални райони в Испания, ще бъдат пренесени в екзотичната Куба и цветната Латинска Америка. На 24 ноември, на сцената в София Лайв Клуб ще се качат:
Кристо – китара, вокал
Симеон Иванов – китара
Цветан Андреев – китара
Алекс Нушев – бас

Истинската фламенко атмосфера ще бъде допълнена от великолепните танци на българската фламенко дива Елена Полежанова.

Специални гости на втория рожден ден на Румба Афисионадо ще бъдат Живко Василев – кавал, Христо Ганев – перкусии, Дилян Давидков – тромпет, Калин Жечев – клавишни и Рейди Бризуела - перкусии.

В празничната нощ публиката ще има щастието да чуе и някои съвсем нови композиции, които ще бъдат част от предстоящия първи албум на групата. Дискът ще излезе в началото на следващата година.

Първият сингъл от него – „Rubi” в края на миналата седмица зае първо място в класацията „Нашите 20” по Бг радио, както и 6 място в онлайн чарта Bulgarian Singles Top 40. За рождения си ден Румба Афисионадо са подготвили специално фен видео към парчето, което ще бъде излъчено по време на концерта. Кадрите в клипа са заснети по време на турнето на групата това лято.

Румба Афисионадо обещават и още много гости и изненади. Ако зимата не отговаря на вашето настроение – заповядайте в София Лайв Клуб на 24 ноември. Румба Афисионадо ще ви накарат да усетите топлите лъчи на лятното слънце и средиземноморския бриз с вкус на страстни фламенко и латино ритми.
 

По материали на организаторите

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *