“Симпли Ред” у нас през септември

|
На първи септември в зала "Фестивална" британците от "Симпли Ред" ще представят новия си албум "Simplified", издаден през 2005 г.
Датата е част от европейското турне на групата, което ще започне от 30 юни в Кардиф, Великобритания.
Организатори на концерта са София Мюзик Ентърпрайсиз. Билети ще се продават от 26 април на цена 33 лв. в Билетния център на НДК, музикалните магазини в по-големите градове в страната, търговски комплекси "Шел", офисите на вестникарска група "България", Търговска верига "2BE", Туристическа агенция "Устрем 97", elektorn.bg, офисите на Usit Colors и на www.ticketpro.bg. В деня на концерта цената ще е 44 лв. (в стойността е включена и комисионната на ТикетПро) на касите на зала "Фестивална".
На пресконференция вчера промотърът "Пикендмор" също съобщи за преговори с групата, но след обявяването на концерта от СМЕ, "Пикендмор" се отказват от проекта и ще потърсят възможност да поканят друг изпълнител от подобен ранг.
За 20 години "Сипли Ред" имат 12 издадени албума, над 50 милиона продадени копия и значителен брой златни и платинени сингли. Групата е създадена през 1984 г. от британците Мик Хъкнал (вокал), Тони Бауърс (бас), Крис Джойс (барабани) и Тим Келет (брас и кийборди). В последствие към тях се присъединяват Съливан Ричардсън (китара) и Фриц Макинтайър (кийборди). Не минава и година от създаването на бандата, когато са забелязани от продуцент на "Електра Рекърдс" и през 1985г . излиза първият им албум "Picture Book". През 1987 г., малко след издаването на втория им албум, китаристът Съливан Ричардсън напуска групата и на негово място идва бразилецът Хектор Ти Пи. Третият им албум "A New Flame" (1989) се превръща в първият златен за тях, благодарение на кавърверсията на Харолд Мелвин от 1972 г. "If You Don’t Know Me By Now". По време на записите за четвъртия албум "Stars" (1991 г.), басистът и барабанистът също напускат, но на тяхно място се присъединяват трима нови блестящи музиканти. Това са Шон Уорд (бас), Гота (барабани) и Ян Къркам (саксофон), които стават постоянни членове на групата. Следват още няколко супер успешни албума – "Life" (1995), "Blue" (1998), "Love And The Russian Winter" (1999), "It`s Only Love" (2001). През 2003 г. момчетата създават свой собствен лейбъл simplyred.com и няколко месеца по–късно сами издават единадесетия си пореден албум "Home". В новия "Simplified" са включени най – известните и най – обичани песни на групата, записани в съвсем нови аранжименти. Идеята му е да се покаже отново силата и чара на всяко едно от тези вечни златни парчета. Песните са с приятно джаз звучене, леки затвания за реге, ритъм-енд-блус и латино ритми – музикалните форми, от които Мик Хъкнал се е вдъхновявал през всички тези години.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *