Спектакълът „Островът на робите“ за пръв път на българска сцена

|
1На 17 януари 2018 г. от 19 часа на голямата сцена в Народния театър ще гостува спектакълът  „Островът на робите“ от  Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ „Иван Радоев“.

За пръв път пиесата на френския драматург Пиер дьо Мариво ще бъде представена пред българска публика. Режисьор на спектакъла е Васил Василев, а преводът е на Наташа Колевска.

„Островът на робите“  е едно пътешествие през театъра на образите, в който жанрът „комедия дел арте“ (комедия на маските) се преплита от  ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия.

В тази модерна, цветна приказка,  актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата.

Въпросите, които се задават в „Островът на робите“, са едни от вечните въпроси – откъде започва свободата и къде свършва  робството. Героите на Мариво ще търсят редом със зрителите тези отговори.

Има ли излизане от острова на робите и каква е цената да си силен или слаб,  да можеш да печелиш, но и да губиш, както и силата да простиш, са все въпроси, които търсят и днес своите отговори.

2Ефектната сценография и костюми са дело на Константин Вълков,  хореография и пластика-Ина Гергинова.

А смелият  актьорски дебют е на: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева.

Информация можете да намерите и на фейсбук страницата:

https://www.facebook.com/events/2005220373087338/

 

Билети на касата на театъра.


По материали на ДКТ „Иван Радоев“Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *