Суинг и би-боп създават настроение за любов в Студио 5

|
За единствения си концерт на предстоящата седмица, Студио 5 ще предостави сцената си на 13 декември от 22 часа на феноменалната Old Gold Band и тяхната програма "В настроение за любов" (In the Mood of Love).

Old Gold Band са не просто старо злато – те доказват, че истинският джаз идва от сърцето и добрите пиеси са вечни. Темата за любовта, естествено, е най-засегната в репертоара им, тъй като е вдъхновила не един творец. Именно затова на 13 декември ще можем да чуем най-доброто от суинга и би-бопа, с много настроение за любов.

Групата, създадена през 2007 г., вече завладя сърцата на публиката с дикси програмата си, както и с трибюта си към Луис Армстронг по случай 110-годишнината от рождението му.
Убедени вече в майсторството на Оld Gold Band, от Студио 5 не се съмняват, че това ще бъде поредната им силна изява – този път посветена на любимите ни суинг и би-боп.

"In the mood of Love" (В настроение за любов) – точно така е озаглавен този концерт, който ще ни докаже, че любовта е основната двигателна сила за нас, хората – както към музиката, така и към живота, така и към друг човек. Магията на суинга и би-бопа са идеалният акомпанимент за тази романтична джаз вечер, която ще ни пренесе през 40-те години на миналия век. Във времето на Чарли Паркър и Дизи Гилеспи, в нощен Ню Йорк, с улици, миришещи на дъжд и асфалт и вещаещи музикални джаз приключения.

Оld Gold Band е в състав:
Генчо Въртовски – тромпет
Атанас Хаджиев – кларинет и тенор саксофон
Цветан Троянски – тромбон
Кирил Жечев – пиано
Митко Гидишки – контрабас и бас китара
Васил Василев – барабани

Студио 5 ви очаква за една виртуозна вечер, любовно обяснение към джаза и към неговата публика – на 13 декември от 22 часа.
 

По материали на Студио 5
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *