Талантливи деца изгряват на сцената на Софийска опера и балет

|
След успешно приключилия основен ремонт на сградата на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ), учебната година и творческият процес на училището продължават с пълна сила. Повече от двадесет години училището чакаше своето реновиране, което вече е факт. В така обновената сграда възпитаниците на НУТИ подготвиха годишния си концерт, който ще се проведе на 8 април 2014 г. (вторник) от 19 часа на сцената на Софийска опера и балет, съобщи директорът на училището Анна Донева.

В спектакъла ще вземат участие ученици от трите специалности на НУТИ - „Класически танц”, „Български танц” и „Модерен танц”. Възпитаниците на единственото по рода си от такъв мащаб специализирано училище за танцово изкуство на Балканите ще изпълнят откъси от балетите „Дон Кихот”, „Спящата красавица” , „Шопениана” и др. За първи път солото на Амур от второ действие на балета „Дон Кихот” ще бъде изиграно от малко дете - ученичка в 6 клас. Това е технически сложна вариация, която по правило се изпълнява винаги от професионална класическа балерина. В сферата на българския фолклорен танц ще бъдат представени различни танцови платна от българската съкровищница и традиция.

От началото на този месец започнаха и консултациите за приемните и приравнителни изпити в НУТИ. Поради големия брой деца, които желаят да кандидатстват, училището гарантира, че ще отвори и още един ден за записвания в графика. Датите за редовен прием и приравнителни изпити са 28 и 29 юни 2014 г.

За повече информация посетете сайта на НУТИ: www.nutibg.com


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *