Танго бал по случай Деня на тангото, 11 декември

|
Както всяка година през последните 8 години, на 11 декември българските почитатели на аржентинското танго отново ще отбележат аржентинския национален ден на тангото. Тази година това ще се случи на специален танго бал, организиран от Тангерин със съдействието на Аржентинското посолство в България. Балът ще се състои в зала "София" на Интерпред (бул. "Драган Цанков" 36) и ще включва музика и визии, проследяващи историята на аржентинското танго от началото на 20 век до наши дни.

Както всяка година, фокусът ще бъде върху танцувалното аржентинско танго, а всички танцуващи ще могат да се потопят в магията танца на специално построен за целта дансинг. Музиката ще бъде пускана по правилата на класическите буеносайрески милонги с използването на танди (блокове от 3-5 теми на един и същ изпълнител) и кортини (кратки музикални интермедии между две танди). Изискването на организаторите е всички гости да бъдат облечени в елегантно облекло, което да отговаря на специалния повод и обстановка, а танцуващите да носят своите обувки за танго. Организаторите си запазват правото да ограничат достъпа на всички неподходящо облечени посетители. Освен това, всички танцуващи се приканват да спазват етикета и обичаите на танцуването на танго в Аржентина, което включва канене с поглед и кимване (т.нар. кабесео), съобразяване с правилата за движение на дансинга и танцуване на не повече от една танда с един и същ партньор. Тези и други особености при социалното танцуване на танго се преподават наред с танца в повечето школи за аржентинско танго в България и по света.

Кулминацията на вечерта ще бъде своебразно модно шоу с танцови демонстрации на български танцьори на танго, представящо последната колекция на единствения български лейбъл за дрехи за танцуване на танго Abrazos Tango Wear (www.abrazos.eu). Марката е създадена в началото на 2012 от две български тангери, Мария Узунова и Гергана Боева, които са водени от страстта си към танго и любовта към красивите дрехи с оригинален дизайн. Целта им е да създават облекла пълни с движение, които да осигуряват още повече комфорт в танца и да подчертават индивидуалността на танцуващите. Дрехите на Abrazos са ръчно изработени по индивидуален размер с разнообразие от материи и цветове, а девизът на марката е: "Изтанцувай живота си със стил".

Балът ще се проведе в зала "София" на Интерпред, като началото му ще бъде в 20 ч. а входът за събитието ще струва 5 лв. Танцуването ще продължи до полунощ, а по време на бала ще бъдат предлагани аржентински вина на избата Graffigna, както и шампанизирано вино номер едно на Франция Café De Paris, с което организаторите отдават почит на френската столица като един от най-важните исторически центрове за разпространението на аржентинското танго в Европа. Повече информация за Деня на тангото и неговото честване в София може да бъде намерена на специалния сайт на събитието: www.diadeltango.com

По материали на "Тангерин"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *